L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 13 de desembre del 2023

L'art ni és car ni és barat: 18.029 euros per l'originalitat, la idea plasmada, el prestigi de l'autor.... Són factors que hi influeixen.


 

Ens han informat quasi tot sobre el mural de la Casa de la Cultura: el procés de confecció, el treball realitzat, l'objectiu i finalitat del mateix, els mitjans emprats, els aparelles elevadors, el projector del disseny bàsic sobre el mur, els dies que no es va poder treballar per pluja...

Hi ha hagut interés que ho sabérem quasi tot d'un treball que és notable, i que també els autors han explicat perfectament en un vídeo que ha estat amplament i interessadament difós en xarxes. Del mural pocs retrets en podem dir: si de cas, ens hauria agradat que la part central estigués pintada de manera que dissimulara els forats que les rajoles formen al mur.

Com hem dit, ho hem sabut quasi tot, tot s'ha dit, excepte el cost. Ens han preguntat i ho hem esbrinat. Ens ha costat. El mural ha estat adjudicat, segons hem sabut, amb un contracte menor i cost total de 18.029 euros impostos inclosos. Responen així a algunes preguntes que ens han fet al Facebook.

 

No anem a entrar en la dicotomia de si car o barat. El mural és una obra d'art, art urbà, i cal sempre pensar que darrere d'allò que percebem de material en l'obra sobre un mur, hi ha l'originalitat, la idea, el prestigi de l'autor. Els artistes ben considerats solen cobrar preus més alts, i ací els autors són de prestigi, amb un bon nom dins del món artístic. També el temps emprats, els materials, els instruments que calen per a crear el mural tenen el seu impacte en el cost total. Sense oblidar la grandària de l'obra.

Més controvertit, i es pot estar d'acord o no, amb si és una obra adient per impulsar i potenciar l'estima del valencià. I també es pot estar o no d'acord amb els 18.029 euros de cost per un bon treball. No anem a entrar en eixes polèmiques. Simplement informem.  Ara només cal desitjar i esperar que no es vandalitze.