L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 31 d’octubre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Es diga el que es diga, un bon treball del senyor Llácer.

 

Publicava fa uns dies el diari “Levante-EMV” que el mur contra inundacions del Vaca “prenia forma, almenys sobre el paper”, en referència al conveni Diputació-Ajuntament que atorga 250.000 euros per a les obres. Gràcies, senyora diputada de Mobilitat Sostenible Dolors Gimeno, gràcies regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ambdós de Compromís, per la tasca realitzada i el consens aconseguit en el conveni. (Foto superior: un tram per on anirà el mur)

El mur de defensa contra les inundacions del Vaca comença a prendre forma obligat pel gran “fiasco” del govern de Rajoy, que va eliminar el projecte de millora del Vaca quan estava en la fase d’adjudicació de les obres. Van volar 34 milions d’inversió a la Valldigna. Gràcies Rajoy i gràcies PP.  

Pren forma, almenys sobre el paper com deia el diari, però ja també en el finançament.  I tot això, es vulga o no,  és gràcies al govern de Compromís i del senyor regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, que d’ençà del 2015 ha hagut de redactar el projecte i modificar-lo diverses vegades segons els gustos i les exigències de la Confederació. Uns quants anys de treball i reunions amb Confederació, fins aconseguir-ne l’aprovació, fa uns mesos. Abans de l’actual pacte de govern local.

Llácer i els tècnics municipals lliuren a Confederació el projecte de mur-mota del Vaca

Compromís ha treballat de fa temps pel finançament, per buscar ajudes, perquè Tavernes no pague el milió d’euros que costa el mur. Així, des del passat mes de febrer, les gestions del regidor Josep Llacer davant l’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació, i de la responsable Dolors Gimeno, diputada de Compromís, s’han plasmat en el conveni singular aprovat fa uns dies en el ple de Diputació. Hem d’agrair a la Diputació, sempre al costat dels pobles, i als partits que votaren a favor, l’ajuda de 250.000 euros acordada entre Gimeno i Llácer, la quarta part que costa el projecte del mur. El PP no va recolzar el conveni, cosa a la qual ja ens tenen acostumats quan es tracta de beneficiar Tavernes 

Reunió Dolors Gimeno-Josep Llàcer per tractar l'ajuda al mur

Un mur que no hem d’oblidar, l’hem de construir per culpa del govern de Rajoy que va anul·lar el projecte, com hem dit, i també per culpa de la nefasta i pèssima gestió del PP de Tavernes, que va autoritzar construir en zona inundable i sense permís de Confederació, cosa que va dur a la sentencia d’il·legalitat d’alguns edificis del Vergeret.

Cal recordar que el regidor Llàcer té ben encarat que el Ministeri de Transició Ecològica ens ajude amb uns altres 200.000 euros: redacció i execució de la part del projecte de la Via Verda Carcaixent-Tavernes que discorrerà al costat del riu en el casc urbà com a part integrada en el mur.  Per tant, 250.000 de Diputació i 200.000 del Ministeri... un bon treball, senyor Llácer, i més si tot ix bé!!!

Totes aquestes gestions de Compromís Tavernes i del seu regidor d’urbanisme davant Diputació i el Ministeri, les hem publicat ací amb una ampla i exhaustiva informació. Només cal cercar-la.  Hi ha molts articles escrits, i fins i tot la Diputació va fer una nota oficial que podeu consultar.

No és de rebut, com s'ha volgut fer, que ara se li atorgue el mèrit al socialista senyor Mascarell, que no ha intervingut per a res en la gestió del conveni, i és pot comprovar en les desenes i desenes d'articles publicats sobre el tema, no només ací sinó en tota la premsa comarcal. I que només per un tema administratiu, per ser el diputat d'Hisenda de Diputació, haurà de firmar el pagament del conveni aprovat en el ple amb els vots de Compromís, PSOE i Cs. El PP, com de costum en tot allò que beneficie Tavernes, no va recolzar ni aprovar el conveni. A cadascú el que li pertoque.

 

Emplaçament de la comporta

Queda molt per fer i tasca encara hi ha per qui en vulga fer. Pensem en els 450.000 euros que Tavernes haurà d’invertir en la comporta davant del pont. Una bona oportunitat per implicar-s’hi, per exemple, aconseguint una ajuda directa de Presidència de la Generalitat, i que ens pague la comporta. Si no estem mal assabentats, ¿no va ser així, amb ajut de Presidència,  com Cullera va aconseguir els diners de la seua piscina?.  I al final, jugada rodona,  tots contents,  tots els mèrits del finançament a repartir.  I Tavernes sense gastar un euro.

Ara per ara, i es diga el que es diga, només val una cosa: bon treball, senyor Llácer. Esperem dir, d'ací uns mesos: bon treball, partits del govern municipal de Tavernes. Amb la comporta assegurada!  Perquè al cap de la correguda, es tracta de Tavernes.

Nota: Les opinions expressades són nostres i de ningú més. 

DIA 31 OCTUBRE: 1.431 nous infectats i 25 brots al País Valencià avui


La Conselleria de Sanitat ha registrat 1.431 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR o prova d'antígens en el País Valencià des de l'última actualització. Cal recordar que els dissabtes no hi ha actualització de morts, ni tampoc s'informa de la situació dels hospitals valencians, d'ací que les dades que oferim avui siguen més curtes. 
 

ACTUALITZACIÓ DE DADES 31 D'OCTUBRE


📌 1.431 NOUS casos positius PCR: 

- 199 a la província de Castelló
- 429 a la província d'Alacant
- 775 a la província de València

28 no assignats

📌  Total casos confirmats per PCR: 63.073

 
Quan a brots, s'han  registrat 25 nous brots de covid-19, la majoria d'origen social, i el més gran a Picassent, amb 18 casos d'origen social. A més, la Conselleria ha decidit confinar als residents del col·legi major Ausiàs March de València, on s'han detectat 72 casos de coronavirus.

Actualització de brots: 25 nous brots


• Onda: 7 casos. Origen social
• Onda: 3 casos. Origen laboral
• Onda: 5 casos. Origen social
• Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social
• L'Olleria: 5 casos. Origen social
• L'Olleria: 5 casos. Origen social
• Picassent: 18 casos. Origen social
• Puçol: 5 casos. Origen social
• Vila-real: 3 casos. Origen social
• Elx: 3 casos. Origen social
• Elx: 5 casos. Origen laboral
• Elx: 8 casos. Origen social
• Llucena del Cid: 3 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• Adzeneta d’Albaida: 8 casos. Origen social
• Albaida: 3 casos. Àmbit educatiu
• Alacant: 5 casos. Origen social
• Sedaví: 8 casos. Origen social
• Alcoi: 3 casos. Origen social
• Ontinyent: 3 casos. Àmbit educatiu
• Ontinyent: 3 casos. Origen social
• Algemesí: 12 casos. Origen laboral
• Massanassa: 6 casos. Origen social
• El Puig de Santa Mar: 3 casos. Origen social
 

• La Vall d’Uixò: 4 casos. Origen social

El Cementeri Municipal disposa de les mesures per efectuar les visites amb total seguretat.


El Cementeri Municipal de Tavernes està preparat i amb totes les mesures de prevenció implantades des d'ahir per poder rebre de forma segura els milers de visitants vallers que durant la festivitat de Tots Sants s'acosten el recinte per fer una visita i recordatori dels familiars difunts.

 

 El primer que troba el visitant en arribar al recinte és l'organització amb itineri per l'entrada, amb un tancat que dirigeix les passes fins a la porta principal. Després l'eixida s'efectua per un itinerari que duu a una porta lateral del recinte. Ahir mateix, i vist que l'accés al recinte es feia de forma escalonada no va haver que aplicar estrictament la limitació d'aforament encara que a la porta hi havia un empleat municipal.

L'Ajuntament, com ha assenyalat l'alcalde Sergi González, entre els recursos que ha  disposat per a garantir la seguretat dels veïns i veïns hi ha un reforç del personal de vigilància i informació, s'han distribuït cartells en el recinte, a més del que ja hem comentat d'establir itineraris d'entrada i eixida i abastir-lo de productes de desinfecció.

  Normes generals

Horari d'obertura del cementeri:

 Dissabte 31: de 8.00h a 23.00h.

 Diumenge 1: de 8.00h a 21.00h.

 - S'estableix un control d’accessos per a evitar que es supere l’aforament màxim permés.

 - Els ornaments florals es portaran ja fets des de casa per a evitar aglomeracions.

- És obligatori l’ús de la mascareta, respectar la distància de seguretat d’1,5 metres i utilitzar els gels hidroalcohòlics.

 

divendres, 30 d’octubre del 2020

DIA 30 OCTUBRE: 2 nous brots a Tavernes en un dia de 1.517 casos nous, 9 defuncions i una dada de 88 brots que mareja i preocupa.


La dada més cridanera d'avui i que a nosaltres més ens ha sobtat per afectar Tavernes ha estat la xifra dels 88 brots i d'ells 2 a Tavernes, dels quals ens informa el comunicat arribat de la Conselleria de Sanitat. Els 2 brots de la nostra ciutat tenen origen social i afecten a 5 i 4 persones respectivament. 

I això passa en un dia que, com hem dit aquest matí, la Conselleria de Sanitat ja havia informat de 12 casos nous a Tavernes, tot i ser dades referides al passat dimecres, dia 28. Com és conegut l'actualització de municipis sempre va amb 2 dies de retard.

Caldrà ara esperar a les futures actualitzacions per saber aquests dos brots com afectaran el total d'infectats a la nostra ciutat, que al dia d'avui són oficialment 146 al llarg de tota la pandèmia.

Una situació preocupant la dels brots, però no només a Tavernes, perquè brots a la comarca hi ha avui 5 a Gandia, 3 a Xeraco, 1 al Real de Gandia, Almoines i Daimús. Preocupant. La relació completa la indiquem després de l'actualització de dades generals.

El País Valencià  continua incrementant el registre d'infectats: avui són 1.517 casos confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens, que situen la xifra total de positius en 61.642 persones. Al costat d'aquesta xifra, cal indicar que ara mateix hi ha  actius 11.853 casos.

Els hospitals també noten ja la pressió: actualment són 1.149 persones ingressades amb 172 en UCI. Quan a defuncions, avui són 9 les registrades. 

 

 ACTUALITZACIÓ DE DADES 30 D'OCTUBRE


📌 1.517 NOUS casos positius PCR: 

- 417 a la província de Castelló
- 492 a la província d'Alacant
- 608 a la província de València

📌  Total casos confirmats per PCR: 61.642

📌  1.149 persones ingressades en data d'avui:

-  107 a la província de Castelló, 19 pacients en UCI
-  396 a la província d'Alacant, d'aqueixos 73 en UCI
-  646 a la província de València, d'aqueixos 80 en UCI

📌   ALTES: 807

-  83 a la província de Castelló
-  315 a la província d'Alacant
-  408 a la província de València
- 1 sense assignar

📌 DEFUNCIONS: 9
- 1 a la província d'Alacant
- 8 a la província de València

🔖 Total PCR + Test Ràpids realitzats: 1.386.076

📌 RESIDÈNCIES 
Hi ha casos positius en:
- 48 residències de majors
- 8 centres de diversitat funcional

-Residents nous positius: 14

-Treballadors nous positius: 4

-Residents morts: 1

 

ACTUALITZACIÓ DE BROTS DE LA COVID-19: 88 nous brots

•La Pobla de Farnals: 10 casos. Origen social

•Bigastro: 6 casos. Origen social

•Ontinyent: 8 casos. Origen social

•Alboraia: casos. Origen

•Llíria: 9 casos. Origen social

•Petrer: 5 casos. Àmbit educatiu

•Peníscola: 3 casos. Origen social

•Santa Pola: 6 casos. Àmbit educatiu

•Vinaròs: 5 casos. Origen social

•Castelló de la Plana: 6 casos. Àmbit educatiu

•La Vall d'Uixó: 8 casos. Origen social

•Sagunt: 7 casos. Origen laboral

•Gandia: 8 casos. Origen social

•Alcalà de Xivert: 3 casos. Origen social

•Almoines: 3 casos. Origen social

•La Salzadella: 5 casos. Origen social

•Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social

•Xeraco: 5 casos. Origen social

•Almoradí: 3 casos. Origen laboral

•Almoradí: 5 casos. Origen social

•València: 6 casos. Origen social

•València: 7 casos. Origen social

•València: 3 casos. Àmbit educatiu

•València: 3 casos. Origen social

•València: 5 casos. Origen social

•València: 3 casos. Àmbit educatiu

•València: 4 casos. Origen social

•València: 3 casos. Origen laboral

•València: 4 casos. Origen laboral

•València: 5 casos. Origen social

•Gandia: 6 casos. Origen social

•Benijófar: 4 casos. Origen social

•Granja de Rocamora: 3 casos. Origen social

•Borriana: 10 casos. Origen social

•Benijófar: 5 casos. Origen social

•València: 12 casos. Origen laboral

•Real de Gandia: 4 casos. Origen laboral

•Castelló de la Plana: 7 casos. Origen social

•Callosa de Segura: 5 casos. Origen social

•Castelló de la Plana: 4 casos. Origen social

•Gandia: 5 casos. Origen social

•Sedaví: 18 casos. Àmbit educatiu

•Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social

•Benijófar: 4 casos. Origen social

•Xeraco: 3 casos. Origen social

•Almassora: 9 casos. Origen social

•Xeraco: 9 casos. Origen social

•Cox: 5 casos. Origen social

•Borriana: 5 casos. Origen social

•Torrevieja: 4 casos. Origen social

•Orihuela: 4 casos. Origen social

•Venta del Moro: 3 casos. Origen social

•Gandia: 8 casos. Origen social

•Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social

•Cheste: 3 casos. Àmbit educatiu

•Aspe: 3 casos. Origen laboral

•Castelló de la Plana: 6 casos. Àmbit educatiu

•Castelló de la Plana: 5 casos. Origen social

•Chiva: 4 casos. Àmbit educatiu

•La Vall d'Uixó: 7 casos. Àmbit educatiu

•Almoines: 7 casos. Àmbit educatiu

•Orihuela: 5 casos. Origen social

•Orihuela: 3 casos. Origen social

•Benicarló: 3 casos. Origen social

•Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social

•Tavernes de la Valldigna. 5 casos. Origen social

•Elx: 4 casos. Origen social

•Alzira: 10 casos. Origen social

•La  Vall d'Uixó: 4 casos. Àmbit educatiu

•Puçol: 4 casos. Origen social

•Villagordo del Cabriel: 4 casos. Origen laboral

•Castelló de la Plana: 7 casos. Origen social

•Sagunt: 5 casos. Origen social

•L'Alcora: 3 casos. Origen social

•Castelló de la Plana: 3 casos. Origen social

•Tavernes de la Valldigna: 4 casos. Origen social

•Almassora: 3 casos. Origen social

•Xirivella: 5 casos. Origen laboral

•Benaguasil: 4 casos. Origen social

•Montcada: 4 casos. Origen social

•Paterna: 5 caos. Origen social

•Elx: 5 casos. Origen laboral

•Gandia: 6 casos. Origen social

•Xirivella: 8 casos. Origen social

•Alaquàs: 6 casos. Origen social

•Monforte del Cid: 10 casos. Origen social

•Crevillent: 3 casos. Origen social

•Daimús: 6 casos. Origen social