L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 31 de desembre del 2019

Notícies del Festivern (XIII). Concurs de paelles i vermut musical a la Plaça Major


Des d'aquest migdia i durant les primeres hores de la vesprada una bona munió de joves s'ha aplegat a la Plaça Major per participar en el tradicional Concurs de Paelles del Festivern. Bon ambient, malgrat que no és una participació massiva dins el que representa el festival.

 
I un any més, el detall amb el qual ja ens trobem tots els anys: es cuinen moltes i diverses paelles, sempre clar segons el punt d’origen dels participants, això sí els ingredients bàsics de pollastre, conill, els fesols de trencar i l’arròs que no han faltat, però després estava el “particolare” de cada cuiner i localitat.
 
 
Moltes i diverses maneres de cuinar el nostre plat tradicional, podríem dir tantes paelles distintes com paelles cuinades, sempre amb el toc de la comarca dels integrants del grup. i sempre  també amb bona i la millor voluntat i ganes de fer la millor.
 
 

 L'ambient és un calc en menut del que és Tavernes amb el Festivern, extraordinari com està resultant el Festivern i això també ha contribuït l'animació que a l'envelat de la Plaça Major donava el grup de la Vall d'Albaida "Músics de Carrers" amb molt bones interpretacions dins del denominat "vermut musical".
 

 
I mentre la música omplia la Plaça Major i voltants, els esforçats cuiners continuaven la seua lluita amb els ingredients i la cocció: que si jo sofregiria un poc més, ¿no li has posat massa aigua?, "trobe que es quedara l'arròs cru. Li falta aigua" etc, etc. ni mes ni menys que com sol esdevindre en qualsevol concurs: mil persones, mil cuiners i mil formes de fer la paella. Però sempre animació, bon rotllo i germanor. 

Notícies del Festivern (XII): Tavernes i l'acampada del Festivern des de les Creus


Us oferim unes vistes de l'acampada del Festivern preses des de distints angles i alçades des de la Muntanya de les Creus. Imatges que pensem són espectaculars i donen la justa mesura del que és aquest gran esdeveniment musical.  Una imatge val més que mil paraules... gaudiu de les imatges.





El Club de Rugby Tavernes-Alpesa acaba el 2019 amb una molt bona notícia



La notícia és excel·lent i no només per al club valler, sinó per a tots els afeccionats que podran gaudir durant uns dies de l'estada a la nostra ciutat de l'equip angles de la primera divisió de rugbi, el Wakefield Trinity RFLC, patrocinat per la firma d'electrònica ASUS.

El Wakefiels Trinity RFLC ha triat Tavernes front a un conjunt de ciutats valencianes per fer el seu estatge d'hivern, i seran 35 jugadors professionals i tot l'estaf tècnic qui entrenaran en el Camp del Vergeret, al mateix temps que completaran la formació física en el Gimnàs Fitness Point.



El motiu d'haver triat Tavernes, a més de les condicions de clima i instal·lacions i sobre tindre el problema de no disposar d'hotel, és que la nostra ciutat els ofereix alternatives com es seguir les rutes de muntanya, en especial l'emblemàtica Muntanya de les Creues, i fer també entrenes a la platja.



Cal recordar que no és la primera vegada que el Tavernes Rugby Club te contactes amb clubs anglesos, cosa que ha permes jugar-se a la nostra ciutat partits internacionals contra equips de la millor categoria anglesa, i celebrar activitats conjuntes.


 

El Wakefiels romandrà una setmana a Tavernes i això enceta la una nova possibilitat de donar a conèixer a Tavernes a altres clubs anglesos, que podran també triar la nostra ciutat per preparar la pretemporada o aprofitar l'aturada d'hivern per entrenar a Tavernes. 


Remés

Notícies del Festivern (XI): La programació i concerts d'avui


El Festivern celebra aquesta nit el seu major concert, el de comiat del 2019 i benvinguda del 2020 i serà amb la presència de músics i grups de renom en el panorama musical valencià com Xavi Sarrià, exlíder de Obrint Pas, el grup de la Safor “Nativa” nascuts dels coneguts “L'Arrel”, que seran els encarregats de amenitzar la nit fins a moments abans de les tradicionals campanades i que donaran pas després al grup valencià que ha triomfat àmpliament en aquest 2019, “El Diluvi”, que serà per tant la primera actuació del 2020.

La programació és àmplia i per a tots els grups. A partir de les 17 hores la xaranga MDF acompanyarà els acampats fins a la carpa del Festivern, i a la seua arribada s'iniciaran, ja poc després de les 17 hores, els concerts anunciats que es prolongaren al llarg de la nit i matinada, amb formacions com “Sarrià i el Cor de la Fera”, “Pupil·les”, “Pirat's Sounds Sistema”, “La Fúmiga”, “Senyor Oca”, “Def amb Dues” o el DJ Pla B


Com ja hem indiquem, aquests dies ha crescut la presència de festiverners/eres en la zona d'acampada on es calcula que sobre les 10.000 persones poden estar allotjades en els 40.000 metres quadrats que ha disposat enguany l'Ajuntament de Tavernes, mentre que s'espera per a aquesta nit una afluència als concerts sobre els 13.000 espectadors. 




Mentre segueixen les activitats paral·leles de caràcter esportiu o cultural. A partir de les 13 hores s'ha anunciat el Concurs de Paelles del Festivern que compta amb el patrocini de Dacsa en la Plaça Major i voltants. En la carpa de la Plaça Major, al costat mateix, del concurs tendrà lloc el tradicional Vermut Musical a partir de les 13’30 hores.

INFORME: L'Ajuntament confia en iniciar l'acabament de "La Sardina" l'any 2020.


El 2020 podria ser l'any en que es puga iniciar el projecte d'acabament de la urbanització “Playa Naranjos", més coneguda popularment a Tavernes com "la Sardina", un problema que dura vora 30 anys i que no ha estat fins el govern municipal de Compromís quan s'han donat passes decidides i fermes per cercar la solució definitiva que permeten iniciar els procediments administratius per executar les obres que falten. La fotografia superior és una imatge aèria de la urbanització.

El govern de Compromís de l'Ajuntament va contractar al final de la passada legislatura la redacció del projecte d’acabament i execució de les obres que falten en la urbanització a l’empresa vallera “Estudi d’Enginyeria Salvador Palomares”. La voluntat era tindre el projecte acabat per aquest 2019, però és un projecte de gran complexitat i encara que està molt avançat, s'ha retardar uns mesos per temes externs al mateix projecte, entre els quals podem citar la firma del conveni amb Telefònica, diversos certificats d'Hidràqua, així com la pròpia revisió dels tècnics municipals de tot el treball que efectuen els tècnics redactors.

Tal com hem informat en altres ocasions, els treballs efectuat per l'empresa redactora no s'han iniciat de zero, sinó que han partit del projecte existent, que executava en la dècada dels anys 1990, i es va paralitzar. Ara cal ajustar-lo tant a la realitat física com legal dels anys 2020, i això suposa una tasca afegida. Per entendre la complexitat del problema, els tècnics de l'estudi d'enginyeria han revisat punt per punt, connexió per connexió, arqueta per arqueta.... per avançar en la redacció del projecte.



La Sardina, una urbanització pensada per a unifamiliars

Playa Naranjos va estar 25 anys sense cap actuació urbanística 

“Playa Naranjos” ( o "La Sardina) va ser un projecte iniciat l'any 1986 per l'empresa Caja Territorial de Madrid ( a pesar del nom, no era una entitat bancaria sinó una urbanitzadora) en l'any 1986. La seua fallida va impedir acabar la urbanització i molts dels serveis que hauria de disposar estan incomplets o no d'acord amb el projecte inicial. Majorment, com és coneguda, cal millorar i refer l'asfaltat dels carrers, l’enllumenat i el clavegueram, a més de millora de voreres i altres aspectes de la urbanització.

La urbanització va estar 20 anys sense tindre cap actuació urbanística dels governs anteriors, i va ser el govern de Compromís qui a partir de l'any 2014 va començar a atendre dins de les possibilitats econòmiques de l'època les demandes veïnals més urgents: es va urbanitzar la zona al voltant de l’escoleta, es va procedir a l'asfaltat de molts carrers que estaven de terra, es va millorar molts punts de l'enllumenat, sobre tot en la zona de carrers de vianants, prop de les pistes esportives, on els carrers van gaudir també d'un millora general. Tot això ha suposat una inversió molt superior als 300.000 euros en millores en aquesta zona.
La modificació del pla urbanístic: fer finques on havien d'estar unifamiliars

Què havia passat per arribar a eixa situació? 

 Segurament és la pregunta que els/les lectors/es es faran i que després de tants anys cal esbrinar. La fallida de l’empresa urbanitzadora “Caja Territorial de Madrid” vas dur a l’abandó de les obres urbanitzadores (dècada dels anys 1990). El govern municipal de Tavernes d’aquells temps va efectuar moltes promeses, i fins i tot l’Ajuntament es va constituir en agent urbanitzador per acabar-la.

Però el que havia de ser l'acabament de les obres, només va tindre plasmació en una modificació del pla urbanístic original per va permetre que, en terrenys on es contemplava la construcció d’habitatges i adossats unifamiliars, s'alçaren finques de més de 10 plantes, una situació que ha determinat posteriors plets, dels quals parlem després.

La situació va arribar a tal punt de paràlisi que, la Comunitat de Propietaris com veia que no avançaven la solució urbanitzadora, va sol·licitar a l’anterior govern que l’Ajuntament renunciara a ser l'agent urbanitzador, funció que assumiria la comunitat. I així es va fer.
 
L'Ajuntament, governat per Compromís, va asfaltar els carrers que eren de terra


El govern de Compromís de l'Ajuntament inicia els tràmits d'acabament

L'any 2011 Compromís arribava al govern de Tavernes. Havien passat els anys i tampoc la Comunitat de Propietaris va poder acomplir les previsions urbanitzadores, i va demanar al nou govern municipal que de nou l’Ajuntament se'n fera càrrec, cosa que l'Ajuntament presidit per Compromís va acceptar.

El primer de tot va ser informar a cadascun del més de 250 propietaris, quina era la previsió de quota urbanística per acabar el projecte urbanitzador. La relació incloïa URBAS SL, constructora de diversos edificis de pisos familiars en la urbanització com a resultat de la modificació del pla parcial.


L'empresa es va oposar al pagament argumentant que el Programa d’Actuació havia caducat, que l'Ajuntament anava a fer un projecte nou, sense res a vore amb el projecte de feia dècades. L’Ajuntament argumentava el contrari: havia de pagar la quota urbanística com un propietari més i després es liquidaria el valor de l’obra urbanitzadora feta en construir les seues finques.

La constructora va recórrer per via judicial, i el jutge en primer instancia dóna la raó a l’Ajuntament, l’empresa va recórrer al TSJ, que va tornar a donar la raó a l’Ajuntament en sentència no recurrible. I així arribem amb sentència favorable i el camí lliure per a urbanitzar a l'any 2019. Havien passat vora 30 anys d'ençà que s'iniciara la urbanització. 

L'Ajuntament, governat per Compromís, va millorar els carrers de vianants i enllumenat

I ara, on estem?  

Una vegada coneguda la sentència del TSJ, el govern presidit aleshores per Jordi Joan, en nom de l'Ajuntament que és l'agent urbanitzador, va encomanar a finals de la legislatura passada la redacció del projecte a l'estudi d’arquitectura local. Com hem dit ja abans, un nou projecte que es basa en l'anterior però on comprova l’estat de tot el que es va executar des de l'any 1986 i ajustar-ho tot a la realitat actual de la urbanització i de la legalitat vigent ara.

Cal revisar,  i així s'ha fet i es fa, el clavegueram, connexions elèctriques, aigua potable, llum, telefonia... per conéixer les reparacions o millores a fer, i així es calcularà la quota urbanística que li correspon a cadascun dels propietaris. 


Informe d'elaboració pròpia


Notícies del Festivern (X): Campionat de Pilota al Frontó



El "Campionat de Pilota al Frontó-Festivern 2019" es va cloure ahir amb la celebració de les semifinals i finals al frontó municipal del Poliesportiu Municipal.  L'equip "Aielo Pèl" (a l'esquerra de la fotografia) es va proclamar campió absolut després de vèncer en la final a l'equip de Tavernes "Flauteta Team" (a la dreta de la fotografia) pel resultat de 21 a 16. L'equip valleret estava format per Aaron Gómez i Blai Sala, que són cadets de l'Escola de Pilota la Valldigna de Tavernes. Val a dir que en quarts de final, l'equip valleret va eliminar a l'equip germà  de Simat, "De bufit i Tamborí",

Us oferim unes fotografies amb els noms dels equips i resultats de les partides



Semifinal B: Vodka Juniors 21 - Los Ángeles de Charlie 18




1a Semifinal A: Mastor 17 - Flauteta Team 21



2a Semifinal A: Aielo Pèl 23 -  Maneta Peuet 21



Final B: Vodka Júniors 21 - Alopèsiks  18

Lliurament de trofeus als campions

Final A: Aielo Pèl 21 -  Flauteta Team 16


dilluns, 30 de desembre del 2019

Notícies del Festivern IX: Les imatges de l'acampada



El degoteig no cessa. Gent, sobretot joves... és un seguit de nou vinguts que caminen cap a la zona d'acampada del Festivern que cada vegada és més plena. Un riu de jovent ompli el carrer de Tavernes donant una nota d'alegria com aquest mati hem pogut observar amb el corre bar.


Avui enfilem amb el concert d'aquesta nit, a l'espera del dia gran, demà dimarts. Mentre tant, podeu contemplar el fabulós aspecte que presenta la zona d'acampada, talment com vam dir com una petita ciutat de tendes de campanya per allotjar milers de festiverners i festiverneres. 


Enguany són 40.000 metres quadrats, totalment tancats i vigilats, amb controls de les entrades i eixides, carrers internes per on es pot moure un vehicle, vigilància fins i tot amb dron. L'Ajuntament i l'organització, seguint les directrius de les forces de seguretat, no han estalviat res per a la seguretat.


I per últim una imatge de dron, que ha publicat el regidor de Compromís Josep Llácer, responsable de l'àrea de Festivals i de Seguretat Ciutadana, en el seu perfil de facebook. 


La placeta dedicada a Conxa Ciscar ja està oberta als veïns: les millores executades

 


L'Ajuntament fa uns dies que ha obert a l'ús dels veïns i veïnes la placeta que remata el final del Passeig Colom, dedicada a la catedràtica de Pedagogia "Conxa Ciscar" una vegada l'empresa ha completat la documentació, amb la qual cosa s'han pogut recepcionar les obres.



La placeta, tal com es pot apreciar en algunes fotografies, va gaudir fa un temps d'una plantació d'espècies que s'emparren amb l'objectiu de cobrir el mur que delimita la placeta i que servesquen de cobriment a les pèrgoles de l'interior per donar ombra a les taules i bancs que s'hi han col·locat.



Enmig de la placeta s'ha condicionat una petita zona de jocs infantils i s'ha entapissat el terra de gespa artificial, preparada per als menuts, amb una base d'escuma absorbidora impactes i un recobriment d'arena de silici , tal com s’especifica en el projecte tècnic, per evitar l'electricitat estàtica.



La remodelació d'aquesta placeta, a més d'aquestes finalitats, ha tingut com a objectiu reordenar l'espai, dotar-la amb un nou paviment i mobiliari urbà, entre el qual hi ha els que ha hem esmentat la instal·lació a l'interior de pèrgoles, amb taula i llocs per seure, així com bancs de fusta en la part que tanca la placeta per la part est, la del camí Gandia i fonts d'aigua potable.


No podem oblidar que aquesta placeta urbana actua com nexe d’unió i encreuament, amb repartiment del trànsit de vehicles, entre el Passeig Colom, l’avinguda de Marjaletes i l’entrada a l’avinguda de les Corts Valencianes i al Camí Vell de Gandia. En consonància a aquesta missió, s'han millorat els passos dels vianants, que ara són més i més adaptats a totes les diversitats funcionals. També s’han instal·lat embornals en els sistemes de drenatge d’aigües pluvials i s'ha procedit a la reposició de les trapes en les noves cotes. 


Aquesta placeta, tal com es va aprovar en plenari, està dedicada a la memòria de donya Conxa Ciscar, catedràtica de Pedagogia, de la Normal de Valància i eixa és la denominació oficial que tindrà a partir d'ara, amb semblança amb una altra plaçeta urbana, la del Tio Júlio, aquesta en el Carrer Calvari.

Informació pròpia