L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 31 d’agost del 2020

DIA 31 D'AGOST: Acabem el més amb 789 casos més, 1 defunció i 22 brots nous

 

ACTUALITZACIÓ DE DADES 31 D'AGOST

📌 789 NOUS casos positius PCR: 

- 20 a la província de Castelló
- 178 a la província d'Alacant
- 591 a la província de València

📌  Total casos confirmats per PCR: 24.126

📌 373 persones ingressades en data d'avui:

- 36 a la província de Castelló, d'aqueixos 7 en UCI
- 100 a la província d'Alacant, d'aqueixos 14 en UCI
- 237 a la província de València, d'aqueixos 24 en UCI

📌  ALTES: 955

- 60 a la província de Castelló
- 313 a la província d'Alacant
- 563 a la província de València
- 19 no assignades

📌 DEFUNCIONS: 1

🔖 Total PCR + Test Ràpids realitzats: 820.049

📌 RESIDÈNCIES 

Hi ha casos positius en 44 residències

Nous brots:


• Xilxes: 3 casos. Origen laboral
• Orihuela: 6 casos. Origen social
• Ròtova: 4 casos. Origen origen social i familiar
• Ibi: 5 casos. Origen social
• Ibi: 5 casos. Origen origen social i familiar
• València: 8 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• Gandia: 4 casos. Origen laboral
• València: 3 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• Xirivella: 4 casos. Origen social
• Godella: 3 casos. Origen social
• Villar del Arzobispo: 3 casos. Origen social
• Burjassot: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• Elda: 3 casos. Origen laboral
• El Pinós: 4 casos. Origen laboral
• València: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen laboral
• Gandia: 3 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social

Les localitats de la Valldigna sense canvis en la darrer actualització de Sanitat. Augment de casos en la comarca

 

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat avui a les 11 les dades de les localitats valencians fins al dia 29 amb el resultat que totes les dades de les poblacions de la comarca no presenten variació respecte a la darrera actualització amb les dades fins el dia 27.  Caldrà esperar fins demà, quan sempre s'actualitzen les dades del cap de setmana, per poder esbrinar la situació real a les quatre poblacions.

Mentretant Tavernes, segons aquestes dates, té 6 persones infectades en el total dels darrers 14 dies i un acumulat al llarg de la pandèmia de 55. Les defuncions són les mateixes: 13 des de finals de maig.

La localitat de Simat continua amb 1 cas detectat per prova PCR els darrers 14 dies i manté els 13 casos comptabilitza des del principi de la pandèmia,  igual que les defuncions: 1.

Les localitats de Barx i Benifairó no presenten cap variació: sense infectats.

 La situació en el departament de Gandia 

 

Les dades del departament facilitades per la Conselleria de Sanitat en el seu web no ofereixen canvis respecte a la darrer actualització del dia 27. Estem al mateix cas que a la Vallidgna i haurem d'esperar demà, a l'acumulat del cap de setmana.

De tota manera, la informació que ha facilitat fa uns moments la SER (Ràdio Gandia) indica un augment de casos aquest cap de setmana, 81 casos entre divendres i dissabte, i falta conéixer el resultat de les proves PCR d'ahir diumenge.

Això ens situa, segons aquest informació, amb un departament de Gandia amb total de 491 casos positius des que es va acabar l'estat d'alarma, uns 700 el total des que començà la pandèmia.

Ara mateix l'hospital Francesc de Borja té 5 persones ingressades en planta, i com a bona noticia dir que l'única persona que hi havia en UCI ja està en planta.

L'hospital comarcal està realitzant una mitjana de 500 test  PCR, cosa que també ha fet que s'increment les xifres que s'han ofert les darrers setmanes, una proves que cada dia es veuen més important per a la detecció d'asimptomàtics i posar el fre en els brots socials i familiars.

Ens hem quedat sense platja!!! Reportatge fotogràfic de la Goleta aquest mateix matí


La mar encalmada permet vore els efectes del temporal del passat cap de setmana. Només en dos punts concrets, al nord de la platja i al costat sud de "l'avió" hi ha espai suficient per banyar-se i prendre el sol. La resta un pedregal.

 

La platja ha estat molt més afectada dels que inicialment es preveia, atés que la maror no va ser comparable a les viscudes amb gota freda/DANA però, com se sol dir, plovia sobre mullat i això és el que ha passat.

 



Imatges molt cridaneres les que es podien vore, i que reproduïm ací. El problema ara rau no que la mar s'engula l'arena dels pocs metres de platja que hi havia, sinó que se n'entra sense remei dins de la mota. I encara que molts no se'n recorden, o no ho han viscut,  ací en la dècada dels 1980 hi havia, segons punts, fins a 40 metres de platja arenosa, que ara no es veu enlloc. Ai, l'escullera de Cullera!!!

 



I Costes amb aportacions d'arena que només aprofiten per retardar la solució definitiva i... encara sort que les han fetes, perquè sense tantes i tantes aportacions, ara mateix en cada temporal la mar arribaria al camí Marenys.


INFORMACIÓ IMPORTANT DE L'AJUNTAMENT: Els centres educatius de Tavernes preparats per a iniciar el curs amb total seguretat


Els centres educatius de Tavernes estan preparats per a obrir les seues portes a setembre seguint  les mesures de seguretat, protecció i higiene concretades en:

- augment de professorat
-reducció de ràtios
- establiment de grups de convivència estables
- grups d'alumnes amb distància interpersonal d'un metre i mig
- mesures d'higiene
- desinfecció dels centres educatius
- senyalística dels espais comuns del centre
- menjador escolar segurs
- transport escolar segur
- mesures especials per al pati
- establiment de l'espai COVID-19 en cada centre educatiu.

Al nostre municipi els centres s’han organitzat i han rebut els recursos humans necessaris per tal de poder garantir que el 100% de l’alumnat tinga una educació totalment presencial a tots els nivells educatius.

Els centres educatius planificaran la tornada a classe progressiva entre el 7 i l'11 de setembre. Cada centre informarà a les famílies dels dies i horaris d’incorporació d’alumnat al centres educatius.

 

Per tal de garantir la seguretat i seguint instruccions d’inici de curs, els centres esglaonaran les entrades i eixides d’alumnat, així com també en alguns centres educatius es faran patis diferenciats tant pel que fa a l’espai i a l’horari.

Respecte al professorat, a les escoles i instituts del nostre municipi, s’ha augmentat en 13’4 mestres i professors més per poder reduir ràtios i prestar una atenció més personalitzada a les aules.

Pel que fa a la baixada de ràtios i a la seguretat a les aules, aquestes tindran amb caràcter general un màxim de 20 alumnes per aula fins a 4t de primària. De cinqué curs endavant, es garantirà una distància mínima de seguretat d’1,5 metres entre alumnes.

 


Principals mesures de seguretat i higiene

Seguint instruccions de les autoritats sanitàries i educatives competents, els centres educatius han estat desinfectats, compten amb protocols d’actuació i amb plans de contingència adaptats a cada centre. Entre les mesures de seguretat i higiene que es duran a terme a les escoles i instituts destaquen les següents:

  • Serà obligatori dur mascareta per part del professorat, el personal dels centres i l'alumnat a partir de 6 anys en tots els espais educatius.
  • Els centres estaran oberts tot el curs assegurant els seus serveis a menors amb necessitats especials o famílies vulnerables. El personal reduirà a l’imprescindible la seua presència en el centre.
  • Es designarà una persona responsable per a tot allò relacionat amb la #COVID19.
  • Es mantindrà una distància interpersonal d’almenys 1,5 metres.
  • En educació infantil i en primer cicle de primària, l’alumnat s’organitzarà en grups de convivència estable i no s’aplicarà la limitació de distància.
  • La mascareta serà obligatòria a partir de 6 anys.
  • Es realitzarà una higiene de mans de manera freqüent i meticulosa.
  • S’intensificarà la neteja dels centres, especialment en els banys i superfícies de major ús.
  • Es ventilaran amb freqüència les instal·lacions, almenys durant 10-15 minuts.
  • Als menjadors serà obligatori mantindre la distància interpersonal d’almenys 1,5 metres, excepte entre els alumnes/as del mateix grup de convivència estable.
  • Al transport escolar serà obligatori l’ús de mascareta a partir de 6 anys i recomanable entre els 3 a 5.
  • Es prendrà la temperatura corporal a tot l’alumnat i el personal de manera prèvia a l’inici de la jornada. Si això es fa en el centre educatiu, haurà de dur-se a terme evitant aglomeracions.
  • Les persones que tinguen símptomes compatibles amb la #COVID19 no acudiran al centre.

D’altra banda i per tal de reforçar l’activitat educativa, cultural i esportiva del nostre alumnat, s’ha destinat una inversió de 32.000 euros per a la realització d’activitats extraescolars.

A més, s’augmentarà la inversió en despeses dels centres educatius, amb un augment de 72.582 euros més per què els centres de la nostra localitat puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de la pandèmia.

 

L'alcalde Sergi González convoca els grups municipals per tractar la situació de les platges de Tavernes


L'alcalde, Sergi González, ha convocat per avui dilluns a tots els grups que integren el consistori de Tavernes per tractar la situació de les platges de Tavernes després del temporal d'aquest cap de setmana. Objectiu: sumar esforços de cara a pressionar al Ministeri de Transició Ecològica perquè done una solució definitiva al problema.

L'Ajuntament no és competent ni té potestat per dur endavant cap intervenció en les costes. La responsabilitat i competència és estatal, del govern de la nació, que l'exerceix a través dels seus organismes, majorment la Demarcació de Costes.

 

 

L'escrit de l'alcalde, publicat en el seu perfil de facebook, remarca que l'Ajuntament porta anys advertint a Demarcació de Costes el que podia passar i això, segons afirma,  sembla que desgraciadament ja ha arribat i la platja està en una situació límit, on en el cas de la Goleta no queda arena. 

L'ajuntament de Tavernes ha proposat a Costes els darrers a la Demarcació de Costes, com a organisme que ha d'actuar, diverses solucions per pal·liar la transgressió (espigons, malles geotèxtils, esculleres flotants,...), però cap proposta ha estat atesa. Al mateix temps, els responsables del govern municipal han visitat moltes vegades la Demarcació de Costes a València per explicar-los que el temps corria en contra nostra, que ens quedàvem sense platja i com a resposta ha estat la reposició d'arena, que una vegada darrere l'altra s'ha demostrat ineficaç perquè desapareix amb el primer temporal.

 

L'alcalde personalment ha dut a cap gestions, així fa unes setmanes va lliurar una completa documentació de la situació de les platges a la delegada del Govern, Gloria Calero, i al Ministre de Foment, el valencià José Luís Ábalos, en un intent d'implicar-los en el problema. Fins ara no hi ha hagut cap resposta dels responsables polítics del govern del PSOE de Madrid.
 
 
Pròximes gestions 

L'alcalde Sergi González, juntament amb altres alcaldes afectats de la Safor, tenen previst reunir-se a setembre amb Ana Onoro,  directora general de la costa i del mar del Ministeri de Transició Ecològica  per desplaçar-se a Madrid a explicar la situació límit dels litorals dels pobles de la Safor.
 
També s'ha demanat una entrevista amb el subdirector general per a la protecció de la costa, Ángel Muñoz, per a traslladar-li la necessitat d'una actuació d'urgència que vaja més enllà de la reposició d'arena que, des de fa anys es veu ineficaç i no és solució del problema.

Un reforç de 13 professors al costat de més de 100.000 euros dedicats a actuacions en centres educatius aquest curs escolar

 

L’Ajuntament rebrà una subvenció de 72.582 euros de la Conselleria d’Educació per destinar als centres escolars de Tavernes de manera que puguen adaptar-se a les noves situacions  que es donaran amb motiu de la pandèmia. Aquesta quantitat  és destinarà a mobiliari, algunes petites obres o en l’adquisició de senyals per a marcar itineraris als passadissos i pati, compra de material de protecció per al professorat i alumnat, mampares i altres elements amb l’objectiu de garantí la seguretat sanitària en els centres.

 


També la Conselleria d’Educació ofereix a l’Ajuntament una altra subvenció de 32.028 euros perquè es destinen a l’organització d’activitats extraescolars en tots els centres educatius de Tavernes, segons el programa que actualment prepara la regidoria d’Educació de Tavernes, que dirigeix Anna Bellver, i que vam publicar fa uns dies.

Una altra mesura de la Conselleria de Educació és la contractació de 13 professionals docents per als  centres públics i concertats, i instituts de Tavernes per poder garantir el desdoblament en les aules i abaixar la ràtio. Aquesta mesura de contractar més docent estan incloses dins del Pla de Protecció i Prevenció aprovat el 31 de juliol

 

Taules sobre casos acumulats i defuncions, per trams d'edat, d'ença la fi de l'estat d'alarma


A partir de les dades obertes de la Generalitat Valenciana, s'ha elaborat aquesta taula sobre els casos acumulats des del dia 30 de juny, dia del final de l'estat d'alarma i eixida generalitzada al carrer, fins el passat dia 27 d'agost, tot per verificar l'evolució dels últims dos mesos.

Trobareu una columna amb els casos existents a 30 de juny i al costat l'increment de casos fins el 27 d'agost, amb el percentatge que implica. Per edats mireu que és significatiu  l'increment de casos en grups de 0-9 anys, 10-19 anys, 20-29 anys. 

Al final del quadre, hi ha les defuncions d'aquest mateix període de temps. No hi ha increments significatius de morts en els grups de 0-39 anys, tot i que sí que han pujat els casos positius en aquest tram d'edat, la gran majoria asimptomàtics. Ara, hi ha un perill evident que aquestes persones joves puguen contagiar a la gent més major, sobre tot de més de 70 anys.

Les taules no parlen de pobles, sinó de xifres fredes de contagis, i amb una evident perillositat de posar en perill a les persones de major edat, que tenen la salut més delicada.

 

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Més hemeroteca, menys demagògia i més positivisme


La portaveu del PP d’ençà que governa el socialista Sánchez té fixada l'atenció en les nostres platges.  ¿Potser ara li remou la consciència dels anys que ha estat sense preocupar-se’n? O serà perquè és ara, quan ja no hi ha govern del PP, que l’erosió avança galopant?  

Des del 2.000 cada any hem tingut menys arena i més reposició. Ineficaç. I el govern del PP de Tavernes mirant a un altre lloc. No cerqueu un escrit, una proposta, un article en premsa, una moció al plenari, una demanda als govern de Madrid o de la Generalitat... no en trobareu cap.  Potser encara no era erosió (per cert, transgressió marina).

Concentració a València. Del consistori valler, només el govern de Compromís

Arriba el govern de Compromís i ella portaveu del PP.  Any de viatges del nou govern municipal als ministeris, a Costes. Mai cap resposta del govern de Rajoy. A Tavernes, el PP local no fa cap recolzament, cap oferiment d’ajuda, cap dir "us acompanyem", cap proposta o moció en els plenaris. Mireu les actes.

Per no fer, i tenia el viatge pagat, ni fer acte de presència en  la concentració davant la Delegació del Govern a València. Allí només es manifestaren el govern de Compromís, alguns veïns i més estiuejants forasters. Ni cap regidor de l'oposició, ni els “palmeros” que ara  aplaudeixen en facebook quan vosté parla de les platges.

 

Pocs veïns de Tavernes, molt més propietaris forasters

Ara que el govern a Madrid és socialista, és quan exigeix. ¿Per què no demanava solucions al govern del PP de Madrid? ¿perquè no es va queixar al govern de Rajoy quan va aprovar actuar en 17 punts del litoral valencià,  però no a Tavernes?

Ara es queixa que, fa un any,  no la convidaren a una reunió amb  Costes. Senyora portaveu, ¿quin interès a reunir-se amb els representants del govern del PSOE?  Precisament vosté, que no es va reunir amb el govern del seu partit, que no va anar a la concentració a València, que va perdre l’ocasió de explicar-se davant el delegat del Govern, el gandià Sr. Moragues. I tenia els triomfs a la mà... era el seu partit qui governava a Madrid!!!. 

 

Reunió de l'alcalde de Tavernes i afectats amb el delegat del govern, Sr. Moragues del PP. La portaveu va perdre una bona ocasió per fer-se escoltar

Tampoc anaren, i també tenien l’autobús pagat, molts dels que ara exigeixen i exigeixen en facebook però aquell juliol del 2016, es quedaren prenent el sol a vora mar, davant el seu apartament. 

Fer demagògia és lliure, faça la que vulga. Els fets no canviaran: hi ha les actes, els plenaris, la premsa...  tot dóna bona mesura del que cadascú ha fet fins ara. Ara mateix, si en lloc d’un govern de Sánchez tinguérem un govern de Rajoy, ¿obriria la boca o  mouria un dit  per les platges de Tavernes?. Si ens remetem als fets anteriors...

Però li podem donar un vot de confiança: demane, exigesca ara.  Implique ara als seus "jefes" de Madrid. Tota pedra fa paret. Faça ara allò que no feren abans. Hemeroteca, més hemeroteca per no repetir actuacions. I menys demagògia i més positivisme. Per Tavernes.