L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 18 de desembre del 2023

L'Associació de Veïns La Valldigna ha participat en la "I Trobada Veïnal de Medi Ambient" a nivell estatal


 
L'Associació de Veïns La Valldigna ha participat en la "I Trobada Veïnal de Medi Ambient" que ha tingut lloc a València i ha comptat amb la participació de les principals associacions veïnals de tota Espanya.

La presidenta de l'associació vallera, Maria Lluïsa Grau ha destacat la gran faena realitzada i "l'alerta que fan les associacions dels efectes sobre la salut de les contaminacions en l'atmosfera i les acústiques, s'ha efectuat una posada en comú de totes les experiències de les associacions participants en  temes que tant ens preocupen als veïns i ciutadans".

La jornada ha estat organitzada per la Confederació Estatal d'Associacions Veïnals–CEAV, i segons les explicacions de la presidenta vallera ha tingut un gran protagonisme la valenciana CAVE-COVA. El president de la qual Juan Antonio Caballero ha recordat les sentències que obliguen a les administracions a actuar, exigint una adaptació espanyola a la normativa europea. L'estudi de CAVE-COVA destaca que el soroll incideix negativament en la audició així com en el somni, la memòria i l'atenció, principalment en els menors.

 Les associacions demanden una reducció i eliminació del soroll en origen, i assenyalen que s'han d'impulsar restriccions al trànsit rodat; trànsit aeri i crear estructures que mitiguen la contaminació acústica, mentre consideren que s'ha d'insistir a establir normatives locals sobre el soroll i el control de les activitats en bars, restaurants i terrasses. També demanden un estudi de l'impacte ambiental del trànsit, incloent-hi els avions i els creuers, i actuacions en conseqüència.

L'Assemblea ha aprovat el "Manifest de València", amb huit punts fonamentals on s'insta el compliment de la normativa europea i a l'establiment de polítiques positives mediambientals.

 Remés