L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 29 de desembre del 2023

INFORME: Balanç de cinc edicions del Taller d'Ocupació "Millorem Tavernes" ara que comença la sisena amb 805.000 euros de subvenció

 

 
Arribem a la fi de l'any, i fem balanç d'una realitat present al llarg del temps i que aquests dies, inicia la seua sisena singladura: el Taller d'Ocupació. L'àrea de Foment que dirigeix Josep Llàcer, de Compromís, ha aconseguit una nova subvenció: 805.600 euros per continuar el programa que es du fa anys sota el nom genèric de "Millorem l'entorn de Tavernes". 
 
És el sisé taller que engega l'àrea de Foment d'ençà el 2016, quan el govern de Compromís (alcalde i regidor) van celebrar la primera reunió amb el SERVEF per impulsar el programa. Des del primer dia, a traves de "Labora" s'han succeït els Tallers d'Ocupació, gràcies a la gestió administrativa excel·lent, tant del regidor Llàcer com dels tècnics, que han sumat subvencions, amb una mitjana superior als 700.000 euros a l'any.
 
 
Setembre del 2016: Reunió amb el Servef per impulsar el programa "Millorem Tavernes"
 
 
Els darrers anys: 754.063 euros per al cinqué taller; 724.074 per al quart; 720.619 euros per al tercer... i així fins a sumar un total superior als 4 milions d'euros. Han estat més de 4 milions, que han permés any rere any poder contractar 30 vallers i valleres anualment, als quals se'ls ha oferit un contracte de formació i treball anual amb sou equivalent al salari mínim interprofessional.
 
En aquests dies s'inicia la sisena edició de "Millorem l'entorn de Tavernes", i seran 30 persones dividides en tres grups, 10 per cadascuna de les especialitats que s'hi desenvolupen en tres itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat:  1) activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes, 2) activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal, 3) operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions.
 
 
 
 
 
Escola de Música i Parc del Cambro, obres dutes a cap per l'alumnat del Taller d'Ocupació
 
Tavernes entre les localitats que més subvencions ha aconseguit

Tavernes, supera els 4 milions, i està en la relació de les localitats valencianes que més subvencions ha aconseguit per Tallers d'Ocupació. Un fet que seria demostratiu de la faena ben feta dels tallers i de la valoració positiva que reben des de l'Administració, qui atorga les subvencions. Els tallers desenvolupats a Tavernes compleixen els objectius a complir i els èxits assolits són determinants per obtindre any rere any les subvencions amb l'objectiu i finalitat de formar a veïns i veïnes en noves tasques perquè puguen accedir a nous llocs de treball.
 
 
Febrer 2019: Rafael Climent, conseller d'Economia, Comerç i Treball visita els tallers d'ocupació


 
I a més de la valoració positiva des de l'Administració, també la ciutadania de Tavernes reconeix el valor dels treballs i iniciatives dutes a cap des pels tallers al llarg de les cinc edicions que ja han estat en marxa. La sisena comença aquests dies i durarà fins el pròxim desembre del 2024.
 
Només per recordar-ne alguns, esmentarem el Parc del Cambro, la millora i remodelació  interna de la Casa de la Música, els distints murals realitzats amb motiu del 9 d'octubre, els treballs de recuperació de sendes al voltant del Clot de la Font, les tasques de repoblació forestal, la conversió en accessibles de desenes de passos de vianants, les tasques de pintura en edificis públics i centres escolars, la millora del reg dels jardins, etc. i etc. Una relació molt extensa en favor de la ciutat i dels seus habitant.

 
 
 
 
Avui dia els tallers d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes" s'han convertit en un referent social en acollir veïns i veïnes que es trobaven en situació de vulnerabilitat, molts d'ells per ser aturats de temps. L'any de contracte oferit els facilita realitzar obres i serveis per a millorar la ciutat, però també allò que és molt important per a la futura vida laboral: poder rebre una formació i el Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional.
 
 
 
 
 
 

 
 
I tot que siga de passada, no podem arribar que "Millorem l'entorn de Tavernes" no és l'únic programa d'ocupació que du a a cap l'àrea de Foment amb l'objectiu de pal·liar l'atur i donar treballs als veïns i veïnes de la ciutat. Entre aquests trobem "Empuju", "Emcuju", "Emcorp", "Avalem joves" o el "Sepe agrícola", i si els hi tenim a tots en compte, caldria multiplicar per vora quatre les subvencions totals aconseguides pel regidor de Foment per a programes de treballs, Però d'eixos programes, ja en parlarem.