L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 4 de juny del 2022

Una experiència educativa que l'alumnat protagonista recordarà sempre: L'òpera "L'amor familiar"

 

El grup "Magranes" de 3r de primària del CEIP Magraner, tal com ja hem publicat,  ha representat aquests dies l'òpera "L'amor familiar", culminat tot el treball realitzat al llarg del curs escolar en el que ha estat una experiència novedosa dins del programa internacional "LOVA" que usa l'òpera (infantil) a l'escola com a element motivador per a desenvolupar aspectes educatius i formatius en els alumnes.

Cal indicar que han estat les i els alumnes els autors de tots els aspectes de l'obra escenificada al llarg del curs. En un treball coordinat pel professorat i treballant en equipo crearen el libreto, han composat la música, han treballat la il·luminació, l'escenografia, han aprés a maquillar-se i a crear els propis vestits usats i fins i tot la coreografia del ball que s'interpreta en l'escenificació de l'obra, al costat de preparar la informació com a notícia remesa a la comunitat educativa i les intervencions en els mitjans audiovisuals del centre. 

Més informació a l'enllaç:

 https://lacotorradelavall.blogspot.com/2022/06/lalumnat-de-3r-del-ceip-magraner-va.html

 


 

 

El resultat: actuació de poc més de mitja hora sobre l'escenari que per als familiars i amics, segons confessaven es va fer curta, i amb resultat artístic que tampoc no s'esperaven. La veritat, afirmaven en acabar, que feia goig vore les evolucions dels joves artistes a l'escenari i comprovar el treball que, dirigit pel tutor Benja Garzón,  havien aconseguit.

"L'amor familiar" vol posar en valor l'esforç i treball de pares i familiars en temps de pandèmia, i sobre tot un clam d'agraïment per l'ajuda rebuda por afrontar l'època tan difícil i complicada que han hagut de viure.




 

 La sinopsi del text preparat per l'alumnat ens parla de Rajonga, un planeta on conviuen extraterrestres i extrasumes, els habitants del qual reben un poder el dia del seu desé aniversari. El protagonista, Desmanger, està a punt de rebre el seu superpoder quan arriba la DIVOC 91 (Observeu COVID 19 al reves) i tot el planeta  s'ompli de tristor. 

Desmanger buscarà el seu poder al seu propi interior, i arribar a comprendre que en temps de pandèmia, tan advers, l'amor familiar és l'important per superar les adversitats. I això és el que es posa en valor en l'obra: l'amor de les famílies, tan importants per als menuts en temps de pandèmia.

Elaboració pròpia. Agraïm al CEIP Magraner  les fotografies