L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 24 de juny del 2022

L'alpinista Juan José Boscà, del CETV, corona el cim del volcà Chachani (6.175 metres)

 

L'alpinista del Centre Excursionista de Tavernes (CETV), Juan José Boscà, ha dut la bandera de l'entitat vallera i el nom de Tavernes a un dels punts elevats més emblemàtics del continent Sud-Americà, en contra del segon cim més alt de la regió d'Arequipa, als Andes de Perú, el volcà Chachani de 6.175 metres  d'altitud .

Una decisió presa quan, ja trobant-se al Perú, va rebre la notícia de la seua filla Clàudia que anava a ser avi, i per tal de dedicar-los l'ascensió. 

 

Malgrat els pocs dies per aclimatar-s'hi, va valorar l'ascensió i considerava que valia la pena el risc tot i aprofitant allò que l'experiència en altres ascensions li havia ensenyat. Per tant, l'expedició es va planificar amb una primera activitat al Canó del Colca, potser el lloc més impressionant del món per albirar els còndors andins, a una altitud de 4.900 metres i que permetia iniciar l'endemà l'escalada al cim del Chachani. 

 

 

La nit va ser en el camp base, a 5.160 metres on va descansar unes hores per iniciar l'ascens a les 2 de la matinada, poder fer cim el mateix dia i tornar al camp base.  Les condicions van ser extremes amb temperatures que van oscil·lar d'entre -15° a -35° sota zero, ja que és l'època d'hivern al Perú, amb un vent que bufava a l'ascens sobre els 50 Km per hora i que de vegades no li permetia gairebé ni  caminar, disparant la sensació tèrmica, que sumat a la hipòxia per l'alçada i el lògic cansament feren que en alguns moments perillés aconseguir el desitjat objectiu. 

Finalment, i vencent el vent i el fred que en alguns moments eren insuportables, albirava i arribava a la creu del cim del Chachani. Un objectiu aconseguit i dedicat a la seua filla Clàudia i al futur nadó!!

 Segons la narració de l'ascensió i fotos de Juan José Boscà