L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 29 de juny del 2022

Centenars de veïns i veïns s'informen sobre la recollida selectiva de residus en les platges

 
Avui s'ha iniciat a la platja de Tavernes la campanya "Reciclar per a ConserMar" que impulsada per la Generalitat i Ecoembes es desenvoluparà entre el 29 de juny i el 24 de juliol en 20 platges seleccionades de tot el País Valencià. Ha començat a la nostra platja i acabarà en la localitat castellonenca de Benicàssim.
 
Al llarg del mati l'equip de ConserMar ha atés centenars de veïns, veïnes i turistes que estieugen a la nostra platja, que s'han apropat a l'estand situat en l'entrada de la platja, en la Porta del Sol  per informar-se sobre la recollida selectiva de residus d'envasos generats a l'entorn de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic), a més de cridar l'atenció per a frenar l'abandó dels residus a les platges.
 


 
Els veïns i veïnes han rebut  informació i consells sobre el reciclatge i el foment de la recollida selectiva de residus generats a la platja, sobre tot en vistes a la conscienciació de l'ús dels contenidors de reciclatge.
 
 

La iniciativa és molt interessant perquè permet la interacció “cara a cara” amb els ciutadans i reforçarà la importància de la separació domèstica i fora de la llar per a afavorir el reciclatge dels envasos de plàstic, metàl·lics i briks en el contenidor groc i el paper i el cartó en el contenidor blau. Amb tot això, s'ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l'economia circular dels envasos.

 

 

En definitiva, es tracta d'implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que són les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l'ús i gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic.

 

Elaboració pròpia