L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 9 de juny del 2022

PLE DE JUNY 2022: Funcionen o no els rentapeus? L'alcalde explica la seua situació i del Servei de Socorrisme (Vídeo)

 
De fa un mes que s'ha dit per activa i per passiva, en tota la premsa comarcal i en mil referències a les xarxes socials: hi ha trams de les platges de Tavernes que estan en obres de reposició d'arena. Això implica camions i maquinàries pesants treballen damunt de l'arena, en la zona on els ciutadans i els estiuejants posaran les tovalloles i ombrel·les, i on s'instal·len els serveis com rentapeus, passarel·les i platges accessibles.
 
Nosaltres pensàvem que això era cosa sabuda per tot el món i que per lògica, se sabia que les passarel·les, rentapeus i platges accessibles en les zones on es treballa s'instal·laran en acabar. Cal recordar que els  temporals de març i abril, desenterraren i desferen totes les canonades d'aigua, o siga que ara a més caldrà fer tota la instal·lació. Pensàvem que la situació no mereixia massa aclariments, era massa evident, però sorpresa... el PP li preguntava al govern per la instal·lació de serveis, perquè no estaven en eixos trams i comparava la situació amb platges veïnes que no han tingut problemes.
 
 

 
 
La força de les ones va descobrir i arrancar les canonades dels rentapeus. Ara s'hauran d'instal·lar de nou
 
 
El bo de tot això és que els demés trams de les platges valleres, on el temporal no va afectar, hi ha les passarel·les muntades i el rentapeus funcionant sense problemes. Nomes cal anar-hi i comprovar-ho, com fèrem dimarts, que la instal·lació i funcionament des de meitat de l'Avinguda fins a la zona de Padur. Tot correcte. 
 
Per tant no es compren la pregunta del PP, a no ser que - igual estem equivocats- es volia inculpar al govern municipal, com si fóra seua la culpa del temporal o la responsabilitat d'unes instal·lacions que no poden ser a punt perquè en eixos trams de platja es treballa. Incomprensible, quan es podia comprovar perfectament la situació del servei i com està enllestit en gran part de la platja, on no hi ha o estan previstos abocaments.
 





Dimarts passat: les passarel·les i rentapeus funcionen on no hi ha reposició d'arena

 
 Els rentapeus no són responsabilitat de l'Ajuntament
 
També cal saber que tampoc és responsabilitat de l'Ajuntament els rentapeus. En plens s'ha dit moltes vegades, però.... bé, o tornem a explicar i almenys que siga la ciutadania qui ho sàpiga: la responsabilitat i qui dóna el servei de rentapeus és l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), institució encarregada del manteniment d'aquestes instal·lacions. I l'AVT ha dit que cal esperar a que acaben els treballs i deixe de pul·lular la maquinària en les zones on encara no s'ha pogut realitzar la instal·lació.

L'alcalde Sergi Gonzàlez va aprofitar la pregunta, tot i que ja duia implícita la resposta, per aclarir també que l'Ajuntament ha licitat uns plecs nous per al servei de Salvament i Socorrisme que entrarà en vigor, el qual contindrà millores respecte al que fins ara està vigent. 

Us oferim el vídeo de la seua intervenció

 


 Elaboració pròpia