L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dimarts, 14 de juny del 2022

Iboga Festival i Mediterrànea es queden a Tavernes i treballen per garantir uns festivals de màxima qualitat en tots els ordres


L'Ajuntament de Tavernes ha rebut amb satisfacció la confirmació de les dues empreses promotores de l'Iboga Summer Festival i del Mediterránea de que es queden a Tavernes, una notícia que segurament rebrà també amb alleujament el sector hostaler, que se'n podrà també beneficiar de l'esdeveniment..

Josep Llàcer, regidor de Compromís responsable de l'àrea de festivals, ha confirmat que ha mantingut una reunió amb els responsables dels dos concerts i on ha quedat clara la voluntat de continuar treballant perquè els festivals siguen una realitat enguany i els anys següents.

Actualment es duu a terme l'habilitació del recinte una vegada que la Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecologica i de la seva Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental, indicara en un informe: 

"la distància mínima entre l’àrea protegida i l’àmbit del sector afectat per l’actuació és aproximadamente de 150 m, per la qual cosa no cap l’aplicació per part d’aquest departament de cap mesura al respecte, en particular del tràmit d’avaluació de repercusions sobre la Xarxa Natura 2000 regulat pel Decret 60/2012, de 5 d’abril, del Consell, pel qual regula el règim especial d’avaluació i d’aprovació, autorització o conformitat de plans, programes i projectes que puguen afectar la Xarxa Natura 200. Tampoc l’eventual presència d’espècies protegides (i en particular del corriol camanegre, Charadrius alexandrinus) en la zona dunar més pròxima a l’àrea d’actuació requereix l’establiment de mesures genèriques, ja que l’afecció a l’espècie només podria ser significativa si, a més d’afectar físicament a l’espai de nidificació, tinguera lloc en època de cria, la qual cosa no es produeix segons les dades facilitades.

 

Són dues empreses diferents les que organitzen aquests festivals, i estan treballant en la preparació del recinte, que compta amb la col·laboració del Zevra Festival, encara que no realitzarà cap esdeveniment aquest estiu.

El regidor Josep Llacer, ens confirmava que les empreses compliran tots els requisits necessaris i ha  rebutjat les afirmacions d'alguns sectors en contra del festival de no complir la legalitat i ser opacs en les decisions. "Tots els festivals es desenvoluparan dins de la legalitat , i amb totes les garanties de seguretat i de respecte al medi ambient. Estem fora de la zona de afecció mediambiental, com ens ha confirmat la Generalitat. Els promotors, en la conversa d'ahir em van confirmar que es cuida la zona, es potencia la seguretat i el recinte estarà tancat en la part que dona cap a la platja.".

El regidor de Compromís ha reiterat el paper que realitzen els festivals a favor de Tavernes, des de la promoció del turisme, la potenciació de la platja i indirectament la posada en valor de tot el que representa Tavernes en ordre musical, cultural i esportiu.

 


 

El cartell de l'Iboga Festival està a punt 

Iboga Festival celebrarà la vuitena edició del 27 al 30 de juliol a la platja de Tavernes amb una «aposta contundent per les músiques del món» i un cartell internacional  de primer ordre: Goran Bregovic, Dub Inc, La Yegros, Talc, Skarra Mucci, Benny Page, La Dona'm Blanche, Rotfront, Sara Hebe, La P'tite Fumée, Guts, Äl Jawala, Kumania Algazarra, Ska'n'ska, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Manudigital, Nova York Ska-Jazz Ensemble o La Fanfàrria del Capità.

El certamen brindarà al públic un «gran homenatge a les músiques d'arrel, el folklore i la idiosincràsia, així com a gèneres com el balkan, l'ska, el reggae, el drum and bass i altres nadius, tots ells amb el ball com a protagonista », destaca l'organització en un comunicat.

Un dels compositors més importants de la regió balcànica, Goran Bregovic, presentarà el seu nou treball 'Three letters from Sarajevo', juntament amb altres dels seus mítics temes, en un dels millors directes que és podie presenciar a nivell mundial.

Iboga Summer Festival presenta la proposta més completa fins avui, en un recinte  amb els màxims estàndards de qualitat, zona d´acampada, una oferta gastronòmica variada, activitats i sorpreses encara per revelar, i tota la màgia iboguera que caracteritza cada edició.
 
Elaboració pròpia