L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 19 de juny del 2022

Crònica final i fotografies de dues jornades molt intenses per al Centre Excursionista: El campionat d'Espanya de marxa nòrdica

El valler Ramon Alvàrez


Tavernes, l'Ajuntament i especialment el Centre Excursionista, com a entitat organitzadora i responsable, poden mostrar-se orgullosos del èxit de participació, organització, voluntat i constància per fer les coses que ha representat el Campionat d'Espanya de Marxa Nòrdica. Tot un repte que s'ha superat amb el content i lloances de tots els esportistes que arribats des de tots els punts de la geografia peninsular es donaren cita a la nostra ciutat.

 

 

Una perfecta organització general des del Centre Excursionista on no s'han d'oblidar els protagonistes que moltes vegades queden invisibles pel gran muntatge: socis voluntaris del CETV, personal de la brigada municipal ajudant i col·laborant en mil facetes de la preparació, agents de la policia local vetlant per la seguretat municipal, etc. 

 

 

 

Els actes programats començaren el divendres, dia 17,  a les 16'00 h quan es donaren els pitralls i bosses als participants al campionat nacional de marxa nòrdica en la Casa de la Cultura. Un acte previ al de presentació oficial del campionat protagonitzat per l'alcalde, Sergi Gonzàlez, la regidora d'esports, Lara Romero,  i un representant de la FEDME (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada.

Va seguir el "breafing" on un dels arbitres del campionat va anar explicant el recorregut, normes i reglament per als participants de la cursa. 
 
 
 
 

La jornada acabava amb una xerrada de l'alpinista Ferran Latorre, sobre les seues vivències en la muntanya, on ha assolit escalar els 14 cims de mes de 8000 m.  Latorrre va ser molt clar: amb voluntat i obstinació es poden aconseguir els reptes i aquests consells les deia també per als marxadors que l'endemà participaven en el campionat de marxa nòrdica.

El dissabte començava ja atrafegat amb el muntatge de logística, en la plaça dels Furs, dels Sequers, zona urbana on a partir de les 10 hores començaria la cursa per als prebenjamins, benjamins i alevins.

 






 

Però la part dura de la jornada del campionat començava a partir de les 16 hores, quan en un dia de molta calor i sufocant, els voluntaris del centre es mostraven llestos als seus llocs per a controlar els accessos al recorregut de la cursa i també en els avituallaments.

Va ser eixa calor sufocant i les altes temperatures les que aconsellaren retardar mitja hora l'eixida, que tenia lloc a les 19 hores, quan al voltant de 330 marxadors eixiren per a fer els recorreguts del campionat absolut (14'54 km)  i els infantils i cadets de 5'72 km.

 




I mentre els marxadors recorrien paratges tan bells com el racó Joana, racó Red,  Massalari i Raconàs els voluntaris del centre (quina gran tasca la realitzada!!!) en la plaça dels Furs preparaven l'avituallament per a l'arribada: gran quantitat de líquids, coques salades i dolces,  bunyols, melo d'alguer, taronges i suc de taronja. Majorment productes i gastronomia típica de Tavernes que agradaren molt.

Mentre això s'esdevenia, altres voluntaris cuinaven 5 paelles per al sopar, més de 500 persones congregades al voltant del plat més universal de la cuina valenciana.
 
 
 
 

I una noticia que va ser un clam d'alegria entre els vallers i valleres congregats: El nostre campió Ramon Alvarez arribava a meta el primer, un moment molt emocionant amb tota la gent animant amb les notes de la xaranga se sentiren en tota la urbanització festejant el triomf valler.

El lliurament de premis i trofeus el van realitzar l'alcalde Sergi Gonzàlez, president de la Federació Valenciana de Muntanya Carles Ferri, la regidora d'esports Lara Romero,  i el president del CETV Vicent Felis. 
 
 

 

Després del lliurament de premis, un sopar de paella, amb l'actuació  musical de Cabos Sueltos.

En resum una jornada intensa on l'organització per part del CETV va ser tor un èxit i que per alguns membres de l'entitat s'allargava fins a la matinada del diumenge, amb l'arreplegada de tot el dispositiu que havia servit per al campionat.

Elaboració pròpia. Agraïm l'ajuda prestada pel CETV.