L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 22 de juny del 2022

INFORME: Tavernes compta amb tres platges lliures de fum del total de 81 que hi ha al País Valencià

 


 

Tavernes compta amb tres platges "lliures de fum" del total de 81 que té actualment el País Valencià, segons la informació que ha donat a conéixer la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, en el transcurs de la jornada que va organitzar la Direcció General de Salut Pública i Addiccions amb ocasió de la celebració del Dia Mundial sense Tabac.

Un acte que va servir perquè la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic ferà entrega de les banderes "Platges sense Fum " als municipis implicat, que amb les seues 81 platges totals sumen vora 70 quilòmetres de cost.

La implicació de Tavernes en les platges sense fum ha estat total des del principi de la iniciativa al País Valencià, quan va ser el diputat i aleshores alcalde de Tavernes, Jordi Joan, qui presentaria un proposta no de llei en les Corts Valencianes, el mes d'abril del 2018, sota el lema "Platges sense fum", on s'instava al Consell a engegar una campanya informativa, en col·laboració amb els ajuntaments, perquè les platges siguen espais lliure de fum del tabac.

 

Intervenció de Jordi Joan a les Corts Valencianes

 La proposta del diputat de Compromís i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de crear una xarxa valenciana de "Platges sense fum" fou aprovada per unanimitat per la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori de les Corts Valencianes en el mes d'octubre d'eixe 2018.

El ple de l’Ajuntament va aprovar l’adhesió a la “Xarxa de platges sense fum” i adquirir el compromís del compliment de les obligacions establertes a l’informe de l’any 2020, de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, en una proposta nascuda de l'actual regidora de Sanitat, Mònica Palomares, de Compromís, com a complement del  IV  Pla  de  Salut  valencià i de "Xarxa Salut", de la qual Tavernes en forma part.

 
Isaura Navarro lliura a Tavernes la bandera de la xarxa de platges sense fum.

 

Aquesta iniciativa  atén dues premisses: la sanitària, perquè fomenta les polítiques saludables de la ciutadania, i també la de protegir les nostres platges i el medi natural, perquè les burilles de les cigarretes són elements molt contaminants  i poden tardar fins a 10 anys a destruir-se en no ser biodegradables.

 

Aquest estiu entrarà en vigor la mesura i està previst instal·lar els corresponents cartells informatius i es prepararà personal del servei de vigilància per poder informar als usuaris. L’Ajuntament no vol aplicar cap norma sancionadora ni recaptatòria, de fet no es preveuen sancions, sinó conscienciejar de la necessitat de mantindré tant les platges netes com els propis pulmons d’uns fums que poden ocasionar moltes malalties i fins i tot la mort.

 

Cal saber que al País Valencià l’index de fumadors supera el 22% entre la població major de 16 anys i que el tabaquisme produeix 5.807 morts anuals. A més de la salut, el tabaquisme afecte negativament el medi ambient, amb les burilles dels cigars que no són biodegradables a més de ser elements molt contaminants de la mar,  on cadascuna arriba a afectar 50  litres  d'aigua  per la nicotina  i  el  quitrà,  sense oblidar que en entren en la cadena d’alimentació a través dels peixos.

 

Informe elaborar segons la informació de "Platges sense fum" i informacions pròpies ja publicades