L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 1 de juny del 2022

Tavernes s'adhereix a la xarxa de platges lliures de fum

 
 
L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna s’ha adherit a la xarxa de platges lliures de fum, impulsada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, ha fet entrega a Tavernes de les banderes de la Xarxa de platges sense fum.

La regidora de Sanitat i Medi Ambient, Mònica Palomares, ha destacat que “Tavernes és un dels 81 municipis valencians que advoca per conscienciar la ciutadania a mantindre unes platges netes i lliures de fum. L’adhesió a esta xarxa busca promoure polítiques saludables i preservar el medi natural mitjançant accions informatives, per tant, no s’aplicarà cap sanció ni prohibició”

La iniciativa vol conscienciar i informar per a promoure hàbits de vida saludables i un entorn mediambiental net. Les platges de Tavernes comptaran a partir d’este estiu amb banderes acreditatives i senyalística informativa, però en cap cas es sancionarà ni prohibirà a les persones fumadores.

Aquesta iniciativa naix amb la finalitat de preservar la salut i el benestar de les persones dels efectes nocius del tabac, respectar els espais naturals i mantindre netes les platges de burilles, ja que causen un greu impacte en el medi ambient, perquè no són biodegradables, tarden fins a 10 anys en desaparéixer i són els elements més contaminants de la mar.

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, commemorat ahir 31 de maig, es va celebrar fa uns dies una jornada de conscienciació organitzada per la Direcció General de Salut Pública i Addiccions. En ella es van tractar la importància de informar sobre els greus efectes del tabac, protegir les costes de la contaminació i respectar les persones del voltant.

 Segons la nota del Gabinet de Premsa i Comunicació 31/05/2022 21:10