L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 28 de juny del 2022

Adéu, adéu a la darrera reposició d'arena: RIP per al Goleta? (Vídeo de l'estat aquest matí)



Ho déiem el passat diumenge, i ens copiem textual: "La platja de la Goleta ha pogut recuperar una franja d'arena que, almenys, permetrà els estiuejants i turistes que ens puguen visitar poder escampar-hi la tovallola, muntar l'ombrel·la i gaudir del sol aquest estiu sempre i quan, toquem ferro, no tinguem algun temporal semblant al que patirem fa uns anys en ple estiu i que se la va empassar tota."

No ha calgut cap gran temporal. Un simple temporalet d'estiu aquesta passada nit ha estat més que suficient per a demostrar que fins que no es prenguen mesures com cal no hi ha reposició d'arena que valga. Fer i desfer, la faena del matalafer o el mite de Sísif, en versió de Tavernes.

Dallt: la platja avui  Davall: la platja el diumenge passat

 

Tema a banda és si des del govern de P. Sànchez de Madrid, se'n volen prendre de mesures o vol seguir exactament el mateix que va fer durant una dècada el govern de M.Rajoy, o siga no fer res. I no ens val que ara vinguen uns presentant mocions, si quan eren govern no eren res i votaven en contra totes les iniciatives a favor de les platges de Tavernes i la Safor, i per un altre costat volen fer creure que la reposició darrera, que es torna a demostrar no serveix per a res, ha estat gràcies a les gestions fetes des de la lider a partit local. O almenys així ho ha volgut vendre algú.

 

 

Les 2 fotografies de dalt: la platja avui     Davall: la platja diumenge

 

Les fotografies, d'avui mateix pel matí, permeten comprovar què ha passat amb un minitemporal, tan mini qui ni tan sols la majoria de estiuejant han notat que ha existit, si no fos per eixes ones que encara avui bateguen contra el que queda de la reposició. La mar ha estat uns dies marejada, solem dir. Sort que només ha estat marejada i no ha passat a més. 

I si tot aixo ha passat amb un temporalet.... preparem-nos per a quan vinguen els temporalots de la tardor amb les seus DANAs, ones de 4/5 metres i vents fins a 80 km/h del nord.

 

 

Dalt: la zona de l'avió avui   Davall: la mateixa zona el diumenge

 

I no cal dir res més: un nou fracàs de la política de reposar arena. Amb tota la polèmica que en aquesta ocasió ha portat darrere.  I una pregunta: Per a quan les solucions definitives senyors del govern actual  de Madrid, i els seus acòlits al País Valencià i a Tavernes? També podíem dir que és una bona ocasió per a fer-se les fotos amb la situació i enviar-les a la ministra del PSOE, de cuyo nombre no quiero acordarme, i que a més de no voler rebre l'alcalde de Tavernes va amenaçar subtilment amb noves delimitacions costaneres.

I cada dia més, cada setmana més.... pitjor, i amb el canvi climàtic amenaçant i sense posar remei els que l'han de posar.

 



Elaboració pròpia