L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 29 de juny del 2022

Iboga Summer Festival avança en els preparatius del recinte del festival i confirma el cartell

 

El temps avança i s'acosta el dia en que s'ha de celebrar el primer gran festival d'estiu a Tavernes, l'Iboga Summer Festival, que dia a dia segueix amb els preparatius de la zona de concerts, i al costat la gran zona d'acampada.

Precisament en la zona d'acampada ja hi ha els pals, seguint el model plantats quan el festival se celebrava al Sector 12, i que serviran per delimitar cada espai d'aparcament i també per sostindre les veles per fer ombra. Les fotografies d'avui mateix, permeten apreciar el que diguem.

Mentre tant l'organització, segons ens ha comentat el regidor responsable de festivals, Josep Llàcer, de Compromís, continua amb els tràmits necessaris per poder celebrar sense cap obstacle els festivals amb totes les garanties de seguretat.

 

Zona de concerts

Recordem, tal com ja hem publicat, que el recinte compta amb l'informe favorable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i la corresponent Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental indica en l'informe que,  per la distancia existent entre la celebració del festival i l’àrea protegida, no cal cap mesura per les repercussions sobre la Xarxa Natura 2000. Així mateix confirma que el festival se celebra sense cap afecció a l'espai de nidificació del corriol camanegre i fora de la temporada de cria, que acaba el 30 de juny. (Vore document davall)

 
 
Iboga Summer Festival per al 27 de juliol amb un gran cartell de primeres figures

Iboga Summer Festival celebrarà la seva vuitena edició del 27 al 30 de juliol a Tavernes amb una aposta decidida per les músiques del món i un cartell internacional que reuneix noms com Goran Bregovic, Dub Inc, La Yegros, Talc i Skarra Mucci, entre altres.

El certamen brindarà al públic un "gran homenatge a les músiques d'arrel, el folklore i  a gèneres com el balkan, el ska, el reggae, el drum and bass i altres nadius, tots ells amb el ball com a protagonista", destaca l'organització en un comunicat.

Així, el Iboga compta amb grans figures del panorama musical internacional com Goran Bregovic, Dub Inc, La Yegros, Talc, Skarra Mucci, Benny Page, La Dona'm Blanche, Rotfront, Sara Hebe, La P’tite Fumée, Guts, Äl Jawala, Kumania Algazarra, Ska’n’ska, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Manudigital, Nova York Ska-Jazz Ensemble o La Fanfàrria del Capità.

Després d'un llarg període per la pandèmia on els festivals de música s'han vist afectats, Iboga Summer Festival acull una nova edició amb les màximes expectatives i un excel·lent acceptació superant amb escreix la previsió d'assistència d'edicions anteriors, ja que el passat dimarts s'arribava al 90% de les entrades venudes, cosa que ha fet que l'organització ature la venda fins els dies pròxims al festival.

Amples camins de pas entre les zones d'acampada
 

Cal indicar que potser més important compositor de la regió balcànica, Goran Bregovic, presentarà el seu nou treball "Three letters from Sarajevo", al costat d'uns altres dels seus mítics temes, en un dels millors directes que es poden presenciar a nivell mundial.

La mítica banda francesa Dub Inc confirmarà per què porten més de 25 anys sobre els escenaris dels majors festivals del planeta amb la seua particular fusió de rap, reggae i dancehall, mentre des de l'Argentina, La Yegros recorrerà els ritmes llatinoamericans amb el seu enfocament electrònic tan característic. Els italians Talc animaran al públic amb el seu contundent so ska-punk i el grup de música klezmer i gitana, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, donarà comptes de per què és un clar referent de la música balcànica.

Detall de les zones d'acampada


Altres formacions son Rotfront, una de les joies exclusives del festival, i un  altre directe imprescindible serà el de la formació franc alemanya Äl Jawala, pioners a fusionar ritmes urbans amb instruments de vent salvatges i orientals. S'espera amb expectació el mà a mà entre  Vandal i Billx, a més de que  el gènere hard tech es veurà amanit amb les actuacions de Parkineos i Yowii.

La big band italiana North East Ska Jazz Orchestra, formada per divuit components, aprofundiran en les músiques jamaicanesi el virtuós Benny Page, la llegenda jamaicana Skarra Mucci, els mítics Nova York Ska-Jazz Ensemble, la reivindicativa argentina Sara Hebe, els festius portuguesos Kumpania Algazarra o els cumbieros granadins Eskorzo, són altres de les cites musicals més destacades de l'estiu.

Elaboració pròpia