L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 15 de juny del 2022

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: ¿Es pot donar un guardó en base a uns esdeveniments que no s'han celebrat?

Recinte dels festivals ahir. Al fons la platja

 

L’Acadèmia del Cinema Americà ¿donaria un “Òscar” a una pel·lícula que encara no s’ha estrenat ni s’ha visionat en sales o televisió? Ho faria l’Acadèmia Espanyola i atorgaria un “Goya” a una pel·lícula en eixes condiciones? O donarien “el Balo d’Or” o la “Bota d’Or” a un futbolista abans de l’inici de la temporada de futbol? O el Premi Planeta a un llibre no escrit? La resposta és tan òbvia que no cal ni respondre-la.

Doncs una cosa així de semblant ha passat amb un "premi" que se li ha donat al sector sud de la platja de Tavernes, en concret en el Sector 17 Marenys A, zona no urbanitzada que ha rebut el distintiu de "bandera negra" per Ecologistes en Acció, en base diuen en el seu informe, de que quatre festivals perjudicaran el sistema dunar i les especies que hi viuen, o siga pel que puguen ocasionar quatre festivals que encara no s'han celebrat i a més, dels quatre dos no es van a celebrar.

Semblants arguments usa la regidora de Compromís, Noe Alberola, que en un escrit en el seu perfil de facebook ens diu: "S'imagineu que de sobte ens alçarem totes i tots amb una denúncia enganxada als nostres vehicles, on escrit posara, què són denúncies preventives, o siga fetes per si de cas...". Això ho entendríem?. Ho trobaríem just?. Segurament no".
 
La regidora es pregunta "perquè hem de comprar el discurs, d'aquelles i aquells que difonen que l'Ajuntament està realitzant delictes mediambientals a les dunes, a conseqüència d'uns festivals que es celebraran, que encara no s'han iniciat..."
 
Uns festivals que, com Noe Alberola recorda,  a més tenen el corresponen vistiplau mitjançant d'informe tècnic de la Conselleria de Medi Ambient, en un recinte que es troba a més de 400 metres de les dunes, "i ara resulta, que la bandereta que onejara serà la negra, per a uns festivals que no han començat, per un impacte que encara no s'ha produït". En resum afirma la regidora de Compromís: una mentida.
 
 
La Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental no veu cap afecció
 
 
Sobre aquest assumpte, ahir mateix la televisió valenciana "A punt" emetia una notícia en els seus informatius de la nit on indicava que l'Ajuntament ha demanat a Ecologistes en Acció una rectificació, perquè com manifestava el regidor Josep Llàcer a les càmeres no estaríem parlant de la mateixa platja.
 
La regidora Noe Alberola en el seu facebook ho diu també: "Sembla que l'objectiu que diuen perseguir, s'allunya molt de la realitat. i és vendre una platja que no s'assembla a la que moltes i molts estimem".
 
La regidora ha rebutjat una platja dormitori sense vida i "les 7 plagues que ven eixa gent, no volem exageracions i mentides. Volem dintre del que el mar ens permet, una platja viva, activa i plena de gent. Prou de malparlar, mentir, exagerar, difamar, degenerar, polititzar, la nostra platja. Aquells que diuen estimar-la i embruten a diari la seua imatge, s'ho deurien fer mirar....", mentre ha recordat que l'impacte econòmic de la gent que ens visita durant els esdeveniments és molt positiu en el comerç local.
 
Elaboració pròpia