L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 15 de juny del 2022

L'Ajuntament demana a Ecologistes en Acció una rectificació pública de la concessió de "Bandera negra" a la platja dels Marenys

El recinte del festival. Al fons la platja, a 400 metres
 
 
 
L'Ajuntament de Tavernes rebutja enèrgicament alhora que demana una rectificació pública de  l'informe de Banderes Negres emés per l’organització Ecologistes en Acció. Aquesta entitat, segons remarca l'Ajuntament, atorga una bandera negra a la platja dels Marenys tan sols per la celebració de festivals durant dos caps de setmana de l’estiu. 
 
L'Ajuntament indica que "aquest informe, basat en afirmacions falses i distorsionades, danya injustament la imatge de la nostra platja i pot afectar negativament al turisme i l'economia local dels comerços i establiments dels nostres veïns i veïnes"
 
L'Ajuntament assegura, en primer lloc, que la informació en què es basa l'informe és falsa i s’argumenta sobre esdeveniments efímers en sòl urbanitzable que encara no s'han celebrat. Així, el futur recinte de festivals està a 500 metres de les dunes, compta amb un informe favorable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, concretament de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental. 
 
 
En segon lloc, les platges de Tavernes tenen una qualitat contrastada i estan ben considerades quan a sostenibilitat. Tavernes compta des de fa anys i anys amb 2 banderes blaves, la Q de Qualitur i el Sender Blau de la Ruta dels Sentits per la bona qualitat de l'aigua, els seus serveis i l'atractiu turístic de tota la costa. 
 
A més, l'Ajuntament treballa durant tot l’any en la recuperació i conservació de les dunes, en el voluntariat ambiental i de neteja dels espais naturals, en la protecció de la vegetació i fauna autòctona, com les tortugues marines o del Llac de la Goleta, i el consistori està adherit a la Xarxa de Platges Sense Fum per a cuidar el litoral. 
 
Totes aquestes actuacions estan molt lluny d'atemptar contra el medi ambient com indica l'informe esmentat anteriorment, i són raons de pes per les quals l’Ajuntament de Tavernes demana una rectificació pública.
 
 

 
 
 
LA PARADOXA DEL POAL D'AIGUA
 
La petició de l'Ajuntament ens ha recordat la que es coneix com la paradoxa del poal d'aigua. Es llança un poal d'aigua i després, si la vols tornar a arreplegar, mai no obtens la mateixa quantitat d'aigua que has llançat, sempre menys. 
 
Ací passarà igual: de tot el mal que ha pogut fer l'informe i nota  de l'entitat ecologista, publicada i repetida en mil publicacions en paper i digital en les xarxes a tot l'estat espanyol, on el nom de Tavernes i de l'Ajuntament ha estat tirat per terra, mai una rectificació recuperarà i rescabalarà el dany fet. Si es dóna la rectificació que es demana.
 
Una cosa no ha dit l'Ajuntament: si emprendrà alguna acció legal, cas de no produir-se la rectificació


A partir de la nota de premsa de l'Ajuntament