L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de juny del 2022

El festival Zevra se'n va a Cullera i no se celebrarà a Tavernes, que ix perjudicada en la decisió de l'organització

 

El Festival Zevra no se celebrarà a Tavernes, essent el segon que, presumptament, claudica a les pressions que han rebut des dels passat mesos a traves de distints articles i reportatges de premsa de denuncia impulsats, com indica el diari LEVANTE-EMVA en anunciar la noticia, “per un grup de veïns i veïnes, propietaris de terrenys i habitatges en zones pròximes al recinte” mobilitzats per denunciar "un suposat dany ambiental" en la zona del festival durant els concerts.

Aquesta cancel·lació se suma a l’anunciada fa unes setmanes pel festival “Octopus”, també en organització de la mateixa empresa, tot i que és una empresa implicada en l’adequació dels terrenys de vora 150.000, en zona no urbana i qualificada coma a “urbanitzable”.

El Zevra festival, tal com podeu llegir en el quadre-comunicat de dalt, donat a conèixer avui per l’organització, es muda a Cullera, al mateix recinte on se celebrarà el Medusa.

L’ajuntament de Tavernes havia donat el permís per l’habilitació de l’espai i el seu tancament en base als informes tècnics favorables, tot i que com reconeixia el regidor Josep LLàcer, responsable de festivals de l’Ajuntament, hi ha permisos que no es podran donar fins a última hora, perquè els informes sobre seguretat, per exemple. de les instal·lacions o escenari no es podran redactar fins que tota aquesta feina estiga acabada.

L’empresa en el seu comunicat parla d’espai, un problema que no es creïble perquè és la mateixa empresa qui participa en l’adequació de terrenys, i ningú no es creu que s’haja iniciat tota la preparació, sabent que l’espai no era adequat o suficient. 
 
 
Una imatge del recinte previst abans de l'adequació
 

Tavernes i la platja perden promoció turística i els beneficis econòmics en el sector hostaler i de serveis

El regidor responsable, Josep Llàcer, ens ha confirmat que la decisió va ser comunicada a l’Ajuntament el passat divendres, i que s’havia consensuat amb l’empresa emetre un comunicat conjunt explicatiu, cosa que no s’ha complit i l’empresa ho ha anunciat unilateralment.

Llàcer ha lamentat que les expectatives que tenia l’Ajuntament que un festival com les característiques del Zebre aportara publicitat tant a la platja com al poble, a més del que implica d’impacte econòmic positiu en els sectors hostalers i de serveis, s’haja tot perdut i els milers de persones que podien acudir ara deixen els beneficis a Cullera. Sense oblidar els centenars i centenars de vallers perjudicats, que havien comprat entrada animats també pel fet de no patir el perill que sempre suposa els desplaçament per la carretera a una altra localitat.
 
“Les entrades del festival s’estaven venent molt bé, tots hem pogut comprovar a les xarxes la repercussió en oferir artistes com Melendi, La Pegatina, Morad, Juan Magan... Això era un beneficia per a Tavernes, i una posada en valor de la platja per afavorir el turisme. Al final, després de tots els problemes se n’han anat i Tavernes ha perdut una gran oportunitat, i tot el benefici, de promoció, econòmic, de potencia la platja el guanya Cullera”.

Llàcer ha volgut reiterar que l’Ajuntament ha actuat sempre des de la legalitat i des de la transparència es diga el que diga i afegia que l’Ajuntament de Tavernes exigeix documents que en cap altre lloc on se celebren documents es demanen, però reconeixia que  això no evita el risc que a dies o hores de la celebració hi ha grups que denuncien i tot quede paralitzat.
 
Així i tot, Tavernes ciutat de festivals
 
La cancel·lació d'aquests dos festivals no trenca la programació que el govern de Compromís va iniciar fa uns anys per potenciar la platja i el nom de Tavernes. Els dos festivals cancel·lats eren nous, mai no s'havien mai celebrat a Tavernes, però hi ha la continuació de la programació establida dels festivals i esdeveniments musicals que se celebren, tot i que enguany dos (Iboga i Mediterrània) passaran al nou recinte després de celebrar-se durant alguns anys al casc urbà.  Els esdeveniments culturals-musicals promoguda i impulsada per Compromís de fa anys ha fet possible una platja vallera diferent  i viva.
 
 
Desllunat-Pop al carrer
 
 
 
Juliol
 
"Desllunat-Pop al carrer", una barreja de disciplines artístiques i musicals, moltes experimentals, que junt al jazz cada any té més ressò i atractiu per la qualitat dels intèrprets.
 
 "Iboga Summer Festival" enguany en el nou recinte que ara s'habilita.
 
"Cançons a la Mar" un festival de corals on no falten les havaneres i mostres de les cançons populars. 
 
"Major Fest" per a les persones majors amb música d'època acompanyada d'activitats diverses i gastronomia.  
 
Cancons a la mar
 

Agost
 
 "Sete Sóis Sete Luas", el festival impulsat pels premi nobel Jose Saramago i Dario Fo,  que que se celebra dins la primera quinzena d'agost

El Mediterránea Festival i la seua proposta indie-rock, que enguany es trasllada al nou recinte.
 
Sona Baixet Fest(a), adreçat al públic infantil. 

Setembre
 
Festival de Bandes de Música
Festival de Balls Populars 
 

Desembre

El Festivern, el festival més prestigiós d'hivern de les comarques centrals valencianes.
 
Elaboració pròpia