L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 9 de juny del 2022

PLE DE JUNY 2022: L'Ajuntament autoritza delimitar i adequar el recinte dels festivals d'estiu (Vídeo del ple municipal)

 

El regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, va deixar clar en el ple del passat dilluns que els festivals de música són perfectament compatibles amb les activitats que el PATIVEL permet   en sectors no urbanitzables, però que són també compatibles amb les activitats dels sectors urbanitzables, com és el Sector 17 (Marenys A). Llàcer indicava que la celebració de festivals musicals és compatible en els dos supòsits de qualificació dels terrenys. 

El govern municipal, segons indicava el regidor de Compromís, manté una opinió totalment contraria als veïns que s'oposen a la celebració dels festival, i remarcava que celebrar uns festivals no és executar cap actuació urbanística, perquè els festivals són esdeveniments temporal i el govern no veu cap incompatibilitat ni amb el PATIVEL ni amb el PATRICOVA.

Llàcer va recordar que el risc d'inundabilitat en la zona és pràcticament nul a ple de l'estiu, quan se celebrarien els festivals (juliol i agost), però al respecte indicava que són aspectes a valorar per l'Ajuntament, en ser el PATRICOVA una competència municipal.

Un altre aspecte a recordar, tot i que no va eixir en el debat del  ple potser per la data de celebració dels festivals, és que tot i que la zona de festivals està pròxim al  ZEC "Dunes de la Safor", la distància de 150 metres que la separa fa que no s'aplique cap mesura, ni tampoc afecta a la nidificació del corriol camanegre en celebrar-se fora del temps de nidificació, que acaba el 30 de juny, i fora de l'espai de nidificació.

 

 

Imatges d'arxiu dels terrenys del recinte

 

 El recinte ja està autoritzat

Respecte al tema del recinte, i després de les consultes als departaments de la Generalitat, amb l'informe a favor dels tècnics municipals s'ha concedit la llicència per a les obres de preparació i delimitació del recinte. Eixa llicència comprén el tancat provisional del recinte amb obra, l'adequació interior dels terrenys, accessos, enderroc de canaletes i murs existents.

Tema a banda i que cal diferenciar ben bé és la llicència de l'activitat. En el ple Josep Llàcer va dir que faltaven els documents finals, i que és normal perquè només es podran donar després de revisar les instal·lacions i les mesures habilitades de seguretat, i això serà el darrer pas. Per tant, el regidor d'Urbanisme confirmava que l'Ajuntament  encara no ha donat el permís d'activitat.  “Donarà el permís d’activitat NOMÉS si els promotors compleixen tota la normativa. Si no la compleixen, no hi haurà permís".

Josep Llacer va rebutjar també opinions que afirmen que el govern municipal actua de forma opaca, sense informar.  "Dir això és enganyar a la gent” afirmava el regidor i confirmava que s’ha reunit amb els veïns, que els promotors també s’han reunit, que s’havia reunit amb una senadora i membres d’ERPV als quals havia facilitat tota la informació i documentació, com també tenen accés els regidors que l’han demanat a tota la documentació. 

Informem que són més de 7 minuts, però és la informació oficial al consistori, la que es dóna en el ple municipal i la que constarà en l’acta municipal de la sessió. Tot i la durada, pensem que pot ser de gran utilitat a tots els que vulguen conéixer bé la problemàtica i el punt de vista i els condicionants legals en els quals treballa el govern municipal.

 

Elaboració pròpia