L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.094
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.907

dimarts, 14 de juny del 2022

18é Pop al Carrer-Festival Desllunat i comiat a la Plaça de les Palmeretes


 
El Pop al Carrer-Festival Desllunat es fa gran i se’n va de casa: 18 anys després deixa la plaça que ha acollit l'esdeveniment a les primeries de l'estiu a la platja de Tavernes, i s'acomiada de la plaça amb una edició rockera, de tornada als orígens, amb la qual es tanca el cercle. Recupera el format de dos dies (15 i 16 de juliol) i presenta un cartell amb quatre noms complementat amb la participació del locutor i DJ Juan de Pablos, qui punxarà junt amb El Triangulista, habitual mestre de cerimònies.

El Pop al Carrer ha estat sempre una referència per als amants de les músiques populars contemporànies més alternatives, sent el primer festival indie de la comarca (sols cal esmentar a Arthur Caravan, Senior i el Cor Brutal, Conxita, Oliva Trencada o Mi#, entre molts altres, per a evidenciar el seu tarannà inicial). Un espectre que evolucionà any rere any amb el canviant perfil dels assistents. L’escàs públic jove donà peu a les famílies i grups de totes les edats que des de fa una dècada i mitja acudeixen cada tercer cap de setmana de juliol. 

Amanida Peiot

“Tant se val si fa vent o calor. Ells i elles, el nostre públic, són la raó per la qual hem aguantat tots aquests anys. Ni la pandèmia ha pogut amb nosaltres”, explica Francesc Burgos, director artístic del festival.  De fet, LaCasaCalba és, possiblement, l’únic projecte cultural de tot el País Valencià que ha pogut mantenir els seus festivals (un per cada estació) malgrat les restriccions sanitàries dels darrers dos anys. Aspecte que posa de manifest la fortalesa i viabilitat d’aquest model, basat en la proximitat, la sostenibilitat i l’escala humana de les coses. “Amb tot, és moment d’acomiadar-nos de tots vosaltres, fidel públic de la platja de Tavernes. I ho anem a fer recuperant el format de dos dies, amb una programació d’excepció i moltes ganes de diversió”, comenta Burgos. 

 

Els Mox

 
Divendres 15 obrirà la nit una de les bandes més importants i singulars del rock estatal vinguda des de Granada, Lagartija Nick, els quals compartiran escenari amb el rock d’estil de la banda de Puçol Els Mox. Dissabte 16 arriba la versió més local amb dues formacions de la Valldigna: el rock progressiu de Twelve i la resurrecció d’Amanida Peiot, banda que tancà el primer Pop al Carrer -tres dels seus components foren els impulsors del festival-, i que ara tornen en el format de septet multinstrumental original. 

 

Lagartija Nick

 El fil conductor del festival serà l'ambientació musical a càrrec del mític locutor de Radio 3 Juan de Pablos, que compartirà sessió de punxadiscos amb El Triangulista, habitual mestre de cerimònies del festival. El públic podrà arrodonir l'experiència amb un gastroespai amb beguda i menjar de proximitat cuinat al lloc.

Destacar també que per a aquesta edició especial, LaCasaCalba ha comptat amb la participació de Daniel Olmo, el que fora dissenyador gràfic de la casa i del festival, a més de vídeo-jockey en les primeres edicions, el qual signa el cartell d’aquesta 18a edició. I, així mateix, amb el suport tècnic d’Impacto Music, encapçalat, una vegada més, pel valler Suso Melo.

 

 PROGRAMA

DIVENDRES 15, 20 hores

Lagartija Nick

Els Mox

DISSABTE 16, 20 hores

Amanida Peiot

Twelve  

 

Juan de Pablos i el triangulista

  

SOBRE EL POP AL CARRER

El festival més petit del món, el Pop al Carrer – Desllunat, és un esdeveniment ben singular que s'ha celebrat cada any, des de fa 18, a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes de la Valldigna (València). Es realitza a una plaça xicoteta, recollida, en un ambient tranquil i, alhora, acollidor i divers. Al Parc del Llac no hi ha cues, ni aglomeracions ni intoxicacions. Els artistes ixen al carrer per a apropar-se al públic. Tothom és benvingut: turistes curiosos, amants de la cultura autòctona, xiquetes, joves, iaios i adults. 

Any rere any es presenta una acurada combinació musical i escènica, presentada amb edicions especials, que el fan gran en l'àmbit artístic i únic dins del panorama de celebracions culturals de música pop, entesa com a música popular contemporània. L'edició de 2022 serà l'última que tindrà com a punt de trobada la Plaça de les Palmeretes.  

 

Twelve

En 18 anys han passat artistes de renom com Pau Alabajos, Miquel Gil, Eva Dénia, Pau Riba, Arthur Caravan, CaboSanRoque, Llorenç Barber, Patricia Pardo, Pierre Bastien, Dr. Truna, Limotheque, Julio Bustamante, David Pastor, Òscar Briz, Gran Teatro Amaro, Transportes Hernández & Sanjurjo, Carles Pastor, Albert Sanz, Javier Vercher, Senior i el Cor Brutal, Oliva Trencada, Repercusión, La Siamesa, Arritmados, Mighty Jambo, El Petit De cal Eril, Clara Andrés, Pablo Novoa & Nono García, Herbanegra, De paper, Mike Cooper, Héctor Arnau, VerdCel, Emma Get Wild, Enric Cassases & Dons Simon i Telefunken, Paul Fuster, Thaïs Morell, Delên, Gener, Dani Miquel, Pepino Pascual, Rodamons Teatre, Pete Lala, La POP, entre altres.

 

Segons la nota remesa per la CasaCalba