L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 3 de juny del 2022

Dolors Gimeno, diputada de Mobilitat Sostenible, visita les obres de la via ciclopeatonal i la mota del riu Vaca


 
La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, de Compromís, ha comprovat avui acompanyada de l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, membres de la corporació i tècnics municipals l’estat dels treballs contemplades en projecte integral de la via ciclopeatonal, adequació ambiental i la mota de defensa contra inundacions del riu Vaca en la zona del Vergeret.
 
 
 
 
Aquestes obres, com a pogut comprovar la diputada,  continuen avançant, tot i l’endarreriment per l’episodi de pluges continuat del passat mes de març i abril. Dolors Gimeno diputada de Mobilitat Sostenible va realitzar en el seu moment una aposta ferma per aquest projecte a través de distintes gestions i reunions que va mantindre en el seu moment amb el regidor d'Urbanisme, Josep llacer, que va aconseguir plasmar en un conveni singular Ajuntament-Diputació una ajuda de l'ens provincial que ha significat una aportació de 250.000 euros per a les obres d'un total d'inversió del projecte,  de 408.789 euros. 
 
Reunions prèvies a la firma del conveni
 
 
 
La diputada Dolors Gimeno ha destacat que “és una obra que hem tingut molt interés en dur endavant perquè la nostra intenció és unir i teixir xarxes comarcals, i executar este tram de Tavernes és molt important perquè era una reivindicació de fa molt de temps”.
 
L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha agraït a la Diputació “la seua col·laboració en el finançament de l’execució d’un dels projectes més importants per a Tavernes" perquè s'aconseguirà una mota totalment integrada paisatgísticament al riu Vaca i on la gent podrà gaudir amb una magnífica via ciclopeatonal i diferents miradors, contemplats en el projecte.
 
 
 
 El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha recordat la importància de “la mota contra inundacions perquè eliminarà els problemes d’inundabilitat de la zona sud del casc urbà de Tavernes”.  També ha expressat de nou l'agraïment a la diputada de Compromís, recordant la bona acollida que va tindre amb el projecte en les reunions celebrades en el seu dia i que podeu recordar amb aquest enllaç. 
 
Una via ciclopeatonal integrada en el Camí Natural de l'antic trenet
 
La via ciclopeatonal al costat del riu Vaca estarà integrada en el Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia, les obres del qual s’estan executant al terme municipal per part del Ministeri d’Agricultura, i serà un dels punts més atractius a nivell turístic i paisatgístic en el seu pas pel poble de Tavernes. 
 
 


 

Les actuacions fins ara executades en el riu Vaca contemplen la preparació del terraplaneig del terreny i la construcció de la mota de contenció contra inundacions, de 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud al llarg de l’avinguda de les Corts Valencianes.
 
A continuació, s’executarà la part final del projecte que inclou l’ampla via ciclopeatonal paral·lela al riu per a passejar i anar amb bicicleta, i on es garantirà la integració ambiental i paisatgística amb la retirada de les espècies vegetals no autòctones i la plantació de nous arbres i vegetació mediterrània, a més de l’habilitació de miradors orientats al riu per a descansar i contemplar el paisatge, que és on Diputació tindrà major protagonisme.
 
 Elaboració pròpia i la nota del Gabinet de Premsa i Comunicació 03/06/2022 16:31