L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de juny del 2022

La Consellera de Transicició Ecològica recolza l'Ajuntament en les demandes al Ministeri perquè solucione la transgressió de la Goleta

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, de Compromís, va ahir conéixer de primera l’estat de la platja de la Goleta després de la reposició d’arena duta a terme per part de Demarcació de Costes i dels danys produïts en les edificacions i infraestructures a causa dels últims temporals.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i membres de la corporació municipal van mostrar a la consellera els efectes de la transgressió marina en la zona de la Goleta i van tornar a exposar la necessitat que arribe una solució definitiva a la costa vallera per part de la Demarcació de Costes.

Cal indicar que la visita es va efectuar ahir dilluns pel matí, abans del temporal que tot i no ser massa fort per la nit assotava la platja i deixava sense quasi efecte la reposició d'arena duta a cap al llarg d'aquest passat mes de maig i l'actual.

 

L’Ajuntament i la Universitat Politècnica de València (UPV) ja van exposar setmanes enrere el projecte pilot d’esculls marins artificials per a les platges valleres a la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós.

La consellera Mireia Mollà també va valorar positivament el projecte i va indicar que la Conselleria referma el recolzament a l’Ajuntament en les seues demandes al Ministeri de Transició Ecològica del govern del PSOE de Madrid perquè done suport i es puga executar el projecte pilot, que podria ser una bona solució als greus problemes de transgressió que pateix el municipi i tot el litoral valencià. La consellera també va plantejar solucions de mitigació com les barreres naturals de posidònia contra la regressió en les temporades més crítiques d’hivern.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha tornat a assenyalar que “la platja de Tavernes necessita solucions definitives, i les necessita quan abans. La reposició d’arena era necessària, però, com hem pogut comprovar aquesta nit, amb el mínim temporal marítim perdem bona quantitat de l’arena dipositada”.

“Seguim treballant incansablement per a unir esforços i comptar amb tot el recolzament institucional possible que ens ajude a accelerar l’arribada de solucions definitives per a protegir les nostres platges
”, ha sentenciat.

 Segons el gabinet de Premsa i Comunicació 28/06/2022 15:51