L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 20 de desembre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quasi tots contra la taronja valenciana

foto de Jordi Juan Huguet.


Anàvem a publicar “Tots contra la taronja valenciana”, però cal ser més precisos i deixar els termes clars: no tots, sinó quasi tots, perquè Compromís ha estat l’únic partit que ha defès a capa i espasa la nostra taronja, també la espanyola, tant al Parlament d'Europa com al Congrés i Senat d’Espanya.

Els grans partits estatals ( PP, PSOE i Ciudadanos) d’una manera o altra, per activa votant a favor o per passiva abstenint-se, han afavorit la firmat del tractat que ara, i això ja ho va dir Compromís fa dos anys quan el procés de firma, anava a arruïnar els cítrics valencians i espanyols.




Si fem un poc d’història, cal recordar que el tractat favorable a Sud-àfrica ( i altres cinc estats africans) es va aprovar a Europa amb el vot a favor dels europarlamentaris del PP i amb l’abstenció dels eurodiputats del PSOE. L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, a més de votar en contra en aquell any 2016 va ser un dels eurodiputats que més és va moure i més va gestionar amb altres grups de l’eurocambra el vot en contra.


En el Congrés dels Diputats es va ratificar l’acord pres en el Parlament Europeu també amb el vot en contra de Compromís. No cal ni dir que votaren els partits majoritaris.


I després en el Senat, tal com podeu vore en la captura del twitter i l’explicació que du: només els senadors de Compromís defensaren que no es firmara el tractat i votaven en contra. El resultat de la votació i l’explicació de la votació que inclou està ben clara. I atenció: els senadors valencians dels tres grans partits (PP, PSOE i Ciudadanos) votaren a favor del tractat.

El passat dimarts mols veïns i veïnes participarem en la concentració a la porta de l’Ajuntament demanant que el govern espanyol exigirà a la Unió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda per protegir els nostres cítrics davant la competència deslleial dels de Sud-àfrica.


foto de Jordi Juan Huguet.

El govern espanyol s’ha negat a protegir les nostrestaronges, diu que no es donen les condicions. És la resposta a la interpel·lació parlamentària que va fer el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ahir en el Congrés.

Un vídeo, on Joan Baldoví explica molt bé quins són els tractats que ens estan perjudicant i qui els va votar a favor. També fa referència a la concentració que férem ahir ací a Tavernes. Un vídeo per escoltar i emmarcar per la defensa que fa dels interessos valencians. Els nostres interessos.




Pensem que queda ben clar qui ha defensat i qui defensa la taronja dels valencians i de les valencianes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que poca vergonya aon estan els de les banderes. I les taronges a preu casi cero. Sols Compromis defens els llauradors. Pp,Soe i Cs amagaets per si no van en llistes electorals.