L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 17 de desembre del 2018

Tavernes acollirà el Projecte d’ASAEM "Històries efímeres: La colla de Nelson"



La Regidoria de Serveis Socials i Salut de Tavernes durà a terme en les aules dels centres educatius un projecte de sensibilització a partir del conte "Històries Efímeres: La colla de Nelson".

"La colla de Nelsón" és una proposta de l’ONG "Associació de la Safor d’Ajuda a Malalts Mentals" (ASAEM) que té com a objectiu  treballar l’acceptació de la diversitat dins del nucli de població escolar, a més d’intentar trencar l’estigma de les persones amb problemes de salut mental. "La colla de Nelson" és una narració de Jose Figueres, guanyadora del primer concurs de contes dirigit a infants entre 3 i 12 anys, i que està il·lustrat per  Aitana Carrasco.
 
La regidora responsable de l'àrea de Socials i Salut, Noèlia Alberola, ha remarcat l'aposta del govern de Compromís “pels programes integradors. I aquest programa de ASAEM ho és. Parlar de salut mental en els centres educatius és normalitzar la diversitat. El conte "La colla de Nelson és un projecte que farà que els estigmes envers estes malalties siguen menys i que ajudarà, de segur, a viure en un món un poc més tolerant”.


Els protagonistes de la colla de Nelson i per tal d'anar familiaritzant-nos amb ells i que els escolars  coneguen la història de la qual seran partícips són:

- Nelson, un bou que va nàixer sense banyes.
- Aquil·les, un gos caçador entrat en edat, cosa que li ha fet perdre facultats físiques.
- Dalí, un ànec blanc amb pànic a volar.
- Matilde, una perdiu a la qual li han ferit l'ala i no pot volar.

Tots ells es trobaran al llarg d'aquesta història i, units, viuran una gran aventura.

Aquest conte està en fase de publicació per ASAEM amb l'objectiu de divulgar en l’àmbit infantil la sensibilització respecte a les persones amb problemes de salut mental.