L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 6 de desembre del 2018

Divendres dia 14: "I jornada al voltant de la memòria històrica" al saló de plenaris



La regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Tavernes, que dirigeix la regidora de Compromís Noelia Alberola, ha organitzat per al pròxim dia 14 de desembre la "I jornada al voltant de la memòria històrica". L'acte tindrà lloc en el saló de plenaris de l'Ajuntament entre les 18 i les 20'30 hores.

Temes a tractar: 

- 1r aniversari de la Llei Valenciana de Memòria Històrica, amb el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades.
- Diari de la fossa comuna 112 del  cementeri de Paterna per Antoni Antoni Balanzà, fotògraf.
- Les dones durant la postguerra civil, per Carme Antoni Balanzà
- Els treballs a la fossa 112, per l'equip ArqueoAntro que ha dut a cap les excavacions
- Associació Familiars de Víctimes del Franquisme Fossa 112 amb la presidenta Carmen Gómez
- La Memòria Històrica a la Valldigna, per Pep Císcar.
- Documentació i dades recopilades a la Valldigna, amb l'escriptor i historiador Vicent Gavarda
- L'horror a Mauthausen, pel periodista Enrique Pastor López


 

Com a complement d'aquest acte, entre el dia 18 i 20 de desembre, ambdós inclusives, es podrà visionar a la Casa de la Cultura l'exposició: "Exili Il·lustrat", una exposició de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que a través del programa "M'importa. Educació en Valors", s'ha convertit en exposició itinerant.  

L'exposició després del seu pas per "Heroes Comic Con" en Fira València i en "Video Game Comic" en la Institución Ferial Alicantina (IFA), i per diversos municipis com Carcaixent, Canals, Carlet i Genovéson es podrà visitar a Tavernes, des d'on continuarà el seu viatge fins el mes de maig per diverses localitats.
 
"Exili Il·lustrat" és una galeria de 36 vides dibuixades per altres tants il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen personatges que van marxar a l'exili.  Va néixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

La iniciativa es vincula amb la memòria democràtica i les il·lustracions donen a conèixer el nostre passat recent. 'Exili il·lustrat' convida a una reflexió actual sobre les persones refugiades que ara mateix fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam, com ho feren tant espanyols.