L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 3.984
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:70.268

dissabte, 15 de desembre del 2018

Compromís aconsegueix que el Senat vote a favor de recuperar el projecte del riu Vaca i les actuacions antirriuadas paralitzades per Acuamed des del 2007.
La Comissió de Transició Ecològica (antic ministeri d'Agricultura i Medi Ambient) ha aprovat, amb l'abstenció del PSOE, una moció de Compromís en la qual s'insta al Govern del PSOE a executar de forma urgent totes les actuacions que des del 2007 foren cancel·lades per Acuamed a pesar que comptaven amb la tramitació administrativa com va ser el cas del projecte del riu Vaca.

La moció dels senadors de Compromís demana l'execució en el termini més breu possible, atenent els més prioritaris, que són on hi ha perills evidents per a la població i també en aquells on cal evitar danys materials i afeccions econòmiques per als ajuntaments, precisament les dos característiques que té el riu Vaca: perill per a Tavernes ciutat i danys materials, com es va demostrar fa un mes, en tot el terme.


Compromís va presentar la moció després dels episodis de gota freda d'octubre i novembre que van causar danys quantiosos en municipis valencians, entre ells Tavernes, i on es va assenyalar en nombrosos casos la falta d'actuació de les confederacions. Precisament el cas de Tavernes, com podeu vore en el vídeo de dalt, va ser un dels temes que el senador Navarrete va recordar en una de les seues intervencions. 

Jordi Navarrete, després d'aprovar-se la moció, destacava el fet que ara “a diferència d'anteriors anys, el PP ha decidit recolzar les peticions de Compromís" quan abans i durant 7 anys, quan era govern de l'Estat, sempre havia rebutjar i votat en contra de les esmenes presentades als pressupostos de l'estat en els quals Compromís exigia reprendre les actuacions en el riu Vaca.

Els senadors de Compromís acompanyen als alcaldes a una reunió amb responsables del PP del ministeri, reunió on es va demanar reprendre el projecte del Vaca i que no va tindre cap èxit


El senador Navarrete també ha remarcat que el PSOE no ha recolzat la moció i ha fet malabarismes per culpar a altres i exculpar a les confederacions, quan tots els ajuntaments saben que les confederacions no han actuat ni actuen en rius i barrancs, que presenten una imatge deplorable.

La moció de Compromís planteja que "transitòriament, i mentre no s'executen les obres, s'implique a les confederacions hidrogràfiques perquè, amb càrrec a fons permanents, reparen els danys materials provocats pel mal estat i manteniment dels rius i barrancs dels municipis afectats per les presents pluges en el territori valencià i en qualsevol un altre”.

Els senadors de Compromís escolten en el Vergeret les explicacions de l'alcalde Jordi Joan dels problemes del riu Vaca en una passada visita a Tavernes i la Valldigna

Canvi de postura en el PP ara, quan ja no governa . 


El senador de Compromís ha celebrat el canvi de postura del PP,  encara que ho ha fet ara que ja no governa a Espanya. Durant el govern de Rajoy i durant 7 anys seguits, hi han hagut multitud de peticions de Compromís tant en el Congrés de Diputats com en el Senat, demanant una modificació dels pressupostos de l'Estat perquè es contemplara recuperar el projecte del riu Vaca.

Com ací hem explicat desenes de vegades, totes les demandes de Compromís des del 2011 fins al 2018 en el Congrés i en el Senat han estat rebutjades i votades en contra tant pel PP com per Ciudadanos. Cal destacar com a molt significatiu el vot en contra del senador del PP Antonio Clemente, persona d'arrels en la nostra ciutat, i que coneix perfectament la problemàtica del riu Vaca, cosa que no le impedia votar en contra dels interessos de Tavernes. 

El document adjunt, una comunicació del senadors de Compromís sobre una de les peticions, ho deixen ben clar. Si cliqueu damunt ho llegireu més gran.

La paralització dels projectes aprovats per Acuamed, com el del riu Vaca, “ha provocat riscos, inundacions en zones urbanes, tensió, destrosses d'infraestructures i cultius" en la zona de la Valldigna.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que Compromis i PP estan a favor. A vore que fa el PSOE.

Anònim ha dit...

Del pp no pots fiarte, sempre votan en contra, ara que volen enganyar a tots perque no manen.