L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 de desembre del 2018

FESTIVERN 2018: 15.000 visitants tindrà Tavernes la nit de Cap d'Any



Tavernes tornarà per vuité any consecutiu a estar en el mapa dels grans festivals de Cap d'Any i, potser, siga el més nombrós que s'hi celebre: 15.000 persones es preveu que visiten la nostra ciutat eixa nit, que serà el cim de les nits que sonarà el Festivern, anunciat des del 29 fins al dia 1 de gener.

Tot està practicament enllestit i enguany destaca sobre tot una gegantina carpa, de les mateixes dimensions mínimes d'un camp de futbol (90 x 45 metres) i que ja esta des de fa uns dies completament muntada i llesta per albergar grups de renom com Zoo, Auxili, Talco, SFDK, Els Catarres o Narco, entre molts altres.La música vallera  tindrà representació en el Festivern, ja que el grup Metall i So celebrarà el seu 25è aniversari sobre l’escenari amb un concert el dia 30.


I pel que hem vist en el muntatge d'enguany algunes novetats: la primera que la carpa no està tancada ni en la part d'entrada ni en una gran part del lateral que dona a l'Avinguda de les Corts Valencianes, una mesura que permetrà que molts dels assistents puguen estar a l'aire lliure, si així ho desitgen, perquè la tanca del recinte s'ha situat a uns quants metres.


Més mesures de seguretat

Enguany és la catorzena edició del festival, la vuitena seguida a Tavernes, i s'han incrementat la seguretat dels assistents i dels veïns de la ciutat, juntament amb la millora dels serveis, que torna a ser tot plegat la gran prioritat de l’Ajuntament. Tot i que, com sempre hem destacat, mai no s'han registrat incidents ni altercats ressenyable.

La celebració del Festivern, es calcula, podrà deixar un impacte econòmic de vora 1 milió d’euros a Tavernes, ja que la majoria dels 15.000 assistents romandran a la zona d’acampada durant els tres dies. Els treballs d’adequació dels terrenys del recinte, de la zona d’acampada està tot preparat.



Per a garantir la seguretat durant el Festivern , la Junta Local de Seguretat s’ha reunit diverses vegades durant aquest mes per a acordar una sèrie de mesures i per a coordinar els mitjans de seguretat que treballaran per la seguretat durant l’esdeveniment. Tot i que es tracta, tal com es va concloure a la reunió, d’un públic tranquil, s’ha decidit prevenir i reforçar la seguretat del festival amb un major nombre d’agents de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia de Tràfic i Seprona. L’Ajuntament, com sempre, estarà coordinat amb el Centre de Salut del municipi.

Com l’any passat, s’habilitaran diverses zones d’aparcament per als vehicles, entre ells l’antic magatzem de Motilla, on van poder estacionar més de 300 cotxes en l’edició passada. També el pàrquing del Passeig del País Valencià tindrà una tarifa molt assequible de 3€ per dia per a facilitar l’aparcament.




El regidor de Festivals, Josep Llàcer, ha remarcat el “compromís de l'Ajuntament en fomentar la realització d’estos festivals per tal de generar economia i promocionar Tavernes a nivell cultural i turístic. En aquest cas, el Festivern és especial perquè es fa en Cap d'Any i perquè es centra en la música en valencià".

No podem oblidar que Tavernes respira durant els dies de Festivern un ambient de concòrdia i germanor, amb festa que fa bullir els carrers de Tavernes.