L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

dimecres, 5 de desembre del 2018

INFORME: Després de 7 anys de reivindicacions, la Confederació com si sentira ploure.... ni està ni se l'espera.



El passat dia 31 d'agost el senador de Compromís, Carlet Mulet, preguntava al nou govern socialista de Pedro Sánchez quines mesures havien adoptat les Confederacions per mantindre nets rius i barrancs, per tal d'evitar els estralls i destrosses de les pluges torrencials. (Escrit de l'esquerra)

El senador de Compromís feia la pregunta, si fa no fa, als 3 mesos d'ascendir el president Sánchez al govern, respectant eixe termini de 100 dies de gràcia que se sol donar perquè un govern es pose al dia.

El senador Carles Mulet va estar fa uns mesos  a Tavernes i la Valldigna, on es va reunir amb els col·lectius locals, i va escoltar la situació del Vaca, i quines eren les demandes de les nostres poblacions els darrers 7 anys mai ateses pel govern del PP de Madrid. 


Els alcaldes de la conca del Vaca en el ministeri. Cap solució.


En eixa visita, visitaren i recorregueren la zona del Vergeret, a més d'altres trams del Vaca on pogueren comprovar com la Confederació "passava" de fer front a les responsabilitats que té encomanades per llei, entre elles la de neteja i conservació dels rius.

La visita a Tavernes, tant de Carlet Mulet com de l'altre senador de Compromís, Jordi Navarrete, es va concertar després d'acompanyar els alcaldes de la conca del Vaca a una reunió amb els responsables del Ministeri de Medi Ambient, governat pel PP. El resultat, com ja es va dir en el seu dia, res de res.

El passat dia 23 de novembre, només uns dies després que el Vaca en tornara a fer de les seues i ens inundara mig terme, el senador de Compromís rebia la resposta del govern. Totalment decebedora. Simplement havien fet com "si sentirem ploure", que diguem a Tavernes. És l'escrit que hem ombrejat un poc en groc, dalt a la dreta. 


Els senadors de Compromís amb el govern municipal de Tavernes en el Vergeret explicant a la premsa la problemàtica del riu Vaca


Les respostes del ministeri a Compromís

1a resposta: La Administración General del Estado es competente en materia de actuaciones de mantenimiento y conservación de cauces relativa a zonas no urbanas desde el punto de vista hidrográfico.
Res de nou. Ja ho sabíem que és competent però no actua, ni fa manteniment, ni conservació, ni neteja. Res de res.

2a resposta: las Confederaciones Hidrográficas dependientes del Ministerio para la Transición Ecológica realizan dichas actuaciones en el territorio valenciano con la frecuencia habitual, con objeto de minimizar el impacto de los episodios de lluvias intensas. 


Mentira. Google està ple d'articles de denuncies de localitats reclament actuacions que no es fan. En el cas de Tavernes, la Confederació ni està ni se l'espera. La neteja l'ha feta l'Ajuntament i l'ha pagada l'Ajuntament. El caixer del riu Vaca en la zona del Tancat i Bova cau i cau i fa que el camí s'òbriga. L'alcalde s'ha reunit els darrers anys moltes vegades amb els anteriors responsables de la Confederació reclamant l'actuació. La resposta de l'anterior Confederació sempre era la mateixa: no hi ha diners.

3a resposta: También debe señalarse que, conforme a la legislación vigente, son de competencia municipal las tareas de mantenimiento y conservación de los cauces en el ámbito urbano y aledaños, en el dominio hidráulico municipal.

 Res de nou, però ací hem d'explicar un poc, perquè els nostres lectors no confonguen els termes: hi ha alguns Ajuntaments que serien responsables de la part de riu que travessa la seua localitat, seria el cas per exemple de Simat. Eixe tros de riu per dins de Simat es considera part del poble, és domini hidràulic municipal, i l'Ajuntament ha de fer el manteniment i demés. Veiu com Simat té canalitzat el riu dins del casc urbà, però això ho degué executar l'Ajuntament encara que rebera ajuda de les Administracions.

El cas de Tavernes no té res a vore. El riu no travessa poble, el limit del casc urbà nostre acaba pel sud on començaria el domini del riu, i és competència única i exclusiva de la Confederació. Es la Confederació qui ha de fer neteja, manteniment i reparacions en el nostre terme i no ho fa.


7 anys d'esmenes als pressupostos de l'estat, amb vot en contra del PP i Ciudadanos

I no serà perquè no se li recorda, se li exigeix i se li demana. 7 anys porta Compromís amb reunions i reclamacions, amb esmenes als pressupostos de l'Estat. Sense cap resultat: El  PP i Ciudadanos sempre han votat en contra del projecte.


7 anys  du Compromís presentant la mateixa esmena, repetint el text presentat en els pressupostos del 2012. Tots aquests anys, del 2012 al 2018 el vot del PP i últimament també de Ciudadanos han impedit recuperar el projecte del Vaca.


És una resposta donada ara, als pocs mesos de fer-se càrrec el govern socialista del govern. Esperem l'any que ve, quan hauran tingut temps de sobra per posar-se al dia i actuar. O faran també el mateix que va fer la Confederació governada pel PP els darrers 7 anys?