L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 9 de desembre del 2018

Tavernes comença a lluir la il·luminació de Nadal. La col·locació s'acabarà aquesta setmana



L’enllument nadalenc de Tavernes va començar  a instal·lar-se ahir dissabte i continuarà els pròxims dies complementant els llums dels carrers i  en edificis públics. Ahir per la nit ja es podien contemplar alguns exemples de la il·luminació als carrers de Tavernes.

El govern de Compromís va licitar per 50.000 euros, IVA inclós, aquesta il·luminació mitjançant un contracte de compra i instal·lació. El contracte contempla l’adquisició d’elements que es podran emprar en els pròxims anys i que majorment són elements per als fanals del poble, arcs que creuen els carrers amb motius nadalencs i en les façanes dels edificis públics diverses llums i garlandes lluminoses, sempre totes en LED.




Els punts d’enllumenat nadalenc se situaran a la plaça Major, Carrer Major, Passeig del País Valencià, carrer la Barca, carrer Mare de Déu dels Desemparats, carrer Vergeret, carrer Cantalot, San Joan Baptista, Calvari, replaceta del tio Julio, Passeig Colon i en la carretera a l’entrada dels Sequers.

El nou enllumenat nadalenc arriba després d’anys i anys sense que Tavernes poguera adornar com cal la ciutat pels problemes econòmics que travessava l’Ajuntament derivats d’anteriors governs i que no permetien aquests tipus de despesa sumptuària.




Compromís va destacar en el plenari municipal que la recuperació econòmica municipal, i sobre tot els 2’2 milions de romanent de tresoreria del pressupost del 2017 ha permés dedicar aquesta quantitat a il·luminació de Nadal, així com efectuar les inversions en obres que s’estan duent a cap en el municipi i que pugen més 1’5 milions. 

Com el “perro del hortelano” que ni menja ni deixa menjar: abans critiques de l’oposició per no il·luminar el Nadal i ara critiques per il·luminar. 

La despesa de 50.000 euros per enllumenar Tavernes en Nadal va ser aprovada en el plenari d’octubre, no sense critiques de l’oposició assistent al plenari, tot i que és una inversió aprofitable per a anys venidors. El PSOE va tindre intervencions que pensem eren desafortunades, com quan qualificava despectivament la decisió d’il·luminar Tavernes com a “llumetes electoralistes” i “ocurrència electoral”.




Compromís va recordar que, els anys anteriors, els mateixos partits havien criticat molt durament l’absència de llums de Nadal i ara, en plenari, estaven criticant que s’atenguera una reivindicació que és també dels comerços i dels veïns vallers.

Compromís va assenyalar que els anys anteriors sempre havia dit que atendria aquestes demandes, com atendria realitzar més inversions a Tavernes, quan l’economia municipal ho permetera. Va remarcar que el romanent positiu de 2’2 milions del pressupost del 2017, fruit de la bona gestió econòmica del govern municipal, és qui està permetent totes les actuacions inversores d’enguany.