L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 26 de desembre del 2018

Una molt bona noticia per acabar l’any: Compromís aconsegueix que la Generalitat autoritze l’electrificació del Polígon el Golfo.






“Goteta a goteta es fa riuet” diu un refrany nostre, que ve a dir-nos que qui persevera assoleix el seu objectiu. I això és el que ha fet el govern de Compromís aquesta legislatura: perseverar, treballar fins aconseguir que, per fi, el polígon del Golfo ja compte amb l’autorització d’electrificació. I no només serà el polígon industrial, sino el sector 6 de la platja, únic que per ara esta en procés d’urbanització.

Reunió amb la directora general d'Indústria a l'Ajuntament de Tavernes

Fa uns dies, hi havia una reunió a l’Ajuntament de Tavernes propiciada pel govern de Compromís que reunia a Empar Martínez, directora general d’Indústria, amb membres del govern municipal i els empresaris del Golfo per estudiar l’estat del projecte on només faltava el permís de la Generalitat. La directora general el va prometre abans d’acabar l’any i des de fa uns dies és una realitat: La Generalitat ha donat el permís al projecte presentat per Iberdrola per dur l’electricitat al polígon.

Les gestions dutes a cap pel govern de Compromís durant la legislatura han donat fruit, unes gestions iniciades  només saber que el govern de Rajoy no havia inclòs la subestació del Golfo en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020. 

Han estat vora tres anys des que Jordi Joan es va reunir amb Iberdrola i li va demanar la instal·lació d’una línia de 20 kV (quilovolts) per electrificar i donar fluid elèctric al Golfo i al sector 6, l’únic de la platja que ara va endavant.  La proposta va ser acceptada i les gestions d’aquests anys amb la Generalitat i Iberdrola han donat com a resultat un projecte que ja està completament autoritzat i pot iniciar la construcció. Ho expliquem millor al final de l’article.

L'alcalde, Jordi Joan, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, reunits amb el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, per impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo.

L’autorització de la Generalitat que hem pogut consultar ens indica que Iberdrola haurà d’invertir 319.000 euros per la línia de mitjana tensió, 20 kV (quilovolts) des del transformador del Camí del Pla fins al Golfo, vora 6 km dels quals la meitat aniran soterrats i per executar eixa instal·lació disposa d’un termini de 2 anys, és a dir a finals del 2020 el Golfo i el sector 6 gaudiran d’electricitat.

Els avantatges: donar electricitat al Golfo facilita l’arribada d’empreses i poder oferir nous llocs de treballs i impulsar la urbanització del Sector 6 (La Torre) de la platja, de la qual l’Ajuntament és l’agent urbanitzador.
 
 

2003-2018: 15 anys d'història del polígon i la subestació del Golfo 

El govern del PP va aprovar el projecte del Polígon el Golfo i va adjudicar les obres a Calviga en el 2003. Les obres es van executar, però el polígon legalment no està acabat, ni recepcionat per l’Ajuntament: falta el subministrament elèctric.

La solució, mai no duta a terme, del govern del PP va ser firmar el 2007 un protocol d’intencions i què Iberdola construira una línia d’alta tensió des del Brosquil (Cullera) a la futura subestació del Polígon del Golfo i alimentar també els sectors de la platja.


La subestació del Brosquil i la del Golfo estaven aprovades en el Pla Elèctric Nacional 2010-2015.  Però l’any 2011, el govern de Rajoy va eliminar la subestació del Golfo. Va fer igual que amb el projecte del riu Vaca. Això sí, ni el PP de Tavernes ni el PP de la Generalitat van obrir la boca, ni es van queixar.

Només entrar a governar, Compromís va vore com després que el govern de Rajoy eliminava la subestació del Golfo del Pla Elèctric Nacional, tampoc no la incloïa en el pla del 2015-2020.

L’alcalde, Jordi Joan, es va reunir a Madrid amb el Ministeri d’Indústria i va reclamar la subestació del Golfo. La resposta: la petició l'ha de fer la Generalitat, governada pel PP. L’alcalde es reuneix a València amb els responsables valencians del PP i els demana que feren la gestió a Madrid per fer possible la subestació del Golfo. El govern de la Generalitat del PP no va moure un dit.

El Ministeri d’Indústria va aprovar el nou pla elèctric fins el 2020, i  la subestació de Tavernes quedava fora: El Golfo i els sectors de la platja es quedaven sense electricitat.


La platja i el Golfo no podien continuar sense electricitat ni sense acollir cap industria nova. L’alcalde Jordi Joan es reuneix amb Iberdrola i li proposa la instal·lació d’una línia de 20 kV (quilovolts) per electrificar i donar fluid elèctric al Golfo i al sector 6, l’únic de la platja que ara va endavant.  La proposta és acceptada.

Dos anys de gestions  i com a resultat el projecte que, com hem dit, ja està autoritzat i es pot iniciar la construcció. Dos anys de gestions intenses del govern de Jordi Joan i un altre problema greu heretat solucionat, com l’aparcament del Passeig, el deute municipal i va per molt bon camí la piscina coberta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Han sigut molts anys de gestions i gràcies a això tindrem llum en el polígon després de molts anys. Una bona faena, gràcies a la constància de Compromís i de l'alcalde Jordi Juan. Son ells que han fet possible el projecte i que prompte tindrem llum allí i en la platja. Una llàstima que algú no s'haja enterat gràcies al treball de qui arriba la llum, i no li ho reconega. Llegiu el Levante de hui i sabreu de que parle.

Anònim ha dit...

Molt bona noticia per el poble, despres del empastre del pp, que no va fer res, si enganyar al poble.