L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de desembre del 2018

Així que... “queixosa”? No és cap insult, ni cap qualificatiu despectiu sinó llenguatge administratiu i jurídic! Que no s’assabenta!




Ho hem dit ací moltes vegades: la portaveu del PP no sap els procediments administratius (i sembla ser que tampoc vol saber-los) i ara, pel que veiem, tampoc en sap del llenguatge administratiu i jurídic.

Segons el Diccionario Jurídico (no traduïm): “El quejoso  o agraviado es la persona física o moral que ejercita la acción de amparo para reclamar un acto de autoridad, lato sensu, que estima violatorio de sus garantías individuales”.

Una simple recerca en Google ens permet comprovar com la paraula “quejoso, quejosa, queijosos, quejosas” és d’us habitual en documents jurídics, apareix en sentències i més sentències i com a mostra... un botó! Dos exemples del Tribunal Constitucional (no traduïm), i si en vol més que en busque.

1. “denegar el amparo y que el quejoso ante nosotros defendiese sus derechos en los Tribunales italianos...” TC SENTENCIA 91/2000

2. “El hecho de reconocerles legitimación a los quejosos en amparo es contradictorio. Tanto en el Juzgado de Primera Instancia núm. 13 de Barcelona...”  TC Sentencia 43/2004

Josep Llacer explica tot el referent al Pativel i que els tècnics no fan informes en un passat plenari
I això ve perquè en la resposta que dóna l’Ajuntament al Síndic de Greuges respecte a una queixa de la portaveu popular hi ha la frase: “La petició d'informe realitzada per la ara queixosa”.... i ella ho ha considerat com a un insult i despreci. El text municipal fa ús d’aquesta paraula de llenguatge jurídic en el sentit correcte: la persona física que firma una queixa. I no hi ha més, mes enllà de la voluntat de la portaveu de fer-se la víctima.

I en consonància, la seua reacció ha estat acusar a Compromís, en especial Josep Llácer que, com a regidor d'Urbanisme, firma la resposta al Síndic, de “tracte insultant i prepotent”, “falta de respecte”, d’usar qualificatius insultants en escrits públics”, de “qualificatiu insultant i masclista”. Per favor ¿no hi ha cap llicenciat en dret o estudiant avançat en el seu partit que li explique terminologia jurídica i quan s'aplica el mot queixosa?

El bo del cas és que la portaveu sap (i si no ho sap, ja té prou mal) que els escrits al Síndic el redacten sempre els tècnics municipals, i que l’alcalde o el regidor, només el firma. I així s’ha fet tota la vida. I el tècnic jurídic de l'Ajuntament que ha escrit la resposta ha usat una paraula de llenguatge judicial, que apareix en l’escrit amb tota la seua vigència: queixosa” per referir-se a la persona que presenta la queixa.  Ni prepotència, ni insult, ni despreci, ni insult masclista... 

El Pativel pot afectar Marenys 2A si l'agent urbanitzador no compleix... però a comptar 5 anys després de que s'acabe d'executar la depuradora.
El motiu de la queixa

I s'estareu preguntant ¿però de què va la queixa de la portaveu popular? Doncs es queixa al Síndic de Greuges que Compromís no li dóna un informe sobre el Pativel. I no li l’ha donat, ni li'l pot donar, per la senzilla raó de que l'informe no existeix. I no existeix perquè els tècnics municipals no fan informes de les lleis aprovades en el Congrés,  les Corts Valencianes o la Unió Europea.

I això ho sap la portaveu: els tècnics no redacten informes de com afecta o pot afectar a Tavernes cadascuna de les lleis que s’aproven en el Congrés,  les Corts Valencianes o la Unió Europea. Mai no n’han redactat, ni en els 16 anys de govern del PP ni en cap dels 7 anys de Compromís.

Això se li ha dit a la portaveu per activa i per passiva en cinc o sis plenaris, com també se li ha dit que el Pativel no afecta Tavernes. Només podria (condicional) afectar al sector 17 (Marenys 2A) si l'agent urbanitzador no urbanitza, per a la qual cosa la Generalitat li ha concedit una prorroga de 5 anys a comptar a partir de quan estiga executada la depuradora.

En resum: seria millor que deixara de fer-se la víctima i fera alguna proposta per a Tavernes, perquè no li’n coneixem ni una, ni seua ni del seu partit en 7 anys. I alhora de cobrar... tots els mesos cobra.