L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimecres, 5 de desembre del 2018

L'alumnat del taller "T'Avalem" millora la senda de les Fontetes de Cantus


L’alumnat de "T’Avalem" de l’especialitat de forestal han dut a terme treballs de millora a la senda de les Fontetes de Cantus després de les pluges d'octubre i novembre. Els alumnes han recuperat la senda original ja que hi havia trams que s'havien perdut.

Després de realitzar treballs de desbrossada selectiva, poda baixa i retirada de troncs i arbres morts degut als despreniments, s’ha utilitzat la fusta aconseguida, junt a maçoneria en pedra seca, per construir uns xicotets murs de contenció, així com esglaons de fusta que després s’han reforçat amb morter, com a pràctica de construcció d’obres de correcció hidrotècnica.

A més, l’alumnat ha aprés a construir parats que són també unes petites obres de correcció hidrotècnica, a moda de mini murs de contenció, que després permetran actuacions biotècniques de repoblació.


Els parats poden construir-se emprant pedra seca o fusta i també amb xicotets gabions allargats amb malla metàl·lica que s’omplin amb pedres i es col·loquen en els barrancs que es formen per efecte de l’erosió i que ajuden a la correcció hidrològica de la solana.

Amb aquesta obra de restauració hidrotècnica forestal es pretén reduir la velocitat de l’aigua que baixa per la vessant després de la pluja, per tal de disminuir els efectes de l’erosió i retenir la terra que arrastra. Açò permet que la terra retinga major quantitat d’aigua, el que facilitarà el rebrot de les plantes i posteriors actuacions biotècniques de repoblació.