L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 de desembre del 2018

Diumenge, a les 18 hores, "Concert de Nadal" de la coral Marinyén i Cor Infantil del CEIP Magraner



Com ja va essent tradició de fa uns anys, la Coral Polifònica Marinyén i el Cor Infantil del CEIP Magraner oferiran a l'església de Sant Pere el "Concert de Nadal" sota la direcció de Fran Lledó i amb el patrocini de l'Ajuntament de Tavernes.

El programa el podeu vore en el cartell: consta d'una selecció de peces nadalenques, però volen remarcar sobre tot "El Cant de la Sibil·la", en la versió del Cançoner de Gandia.

Tot un encert, pensem, la recuperació d'aquesta peça medieval, restes d'un teatre religios que pronostica l’arribada del Messies i la terrible fi del món. Sol representar-se el 24 de desembre a la nit, just abans de la Missa del Gall.

El costum d'interpretar aquest cant estava molt estés per l’Europa medieval i, es calcula si el seu origen pot estar relacionat amb la por que va originar l’arribada de l’any 1000. El concili de Trento va disposar la seua desaparició de la litúrgia per considerar-la un ritus profà, atés que la Sibil·la era una endevinadora pagana. Només es va conservar intacte a l’Alguer i a Mallorca, i el 2010 fou declarat Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.


Paqui Navarro interpretant el Cant de la Sibil·la en una imatge d'arxiu


Al País Valencià va ser la comunitat dels pares escolapis de Gandia l'any 1979 qui van recuperar la celebració del cant en el marc de la Missa del Gall a l'ermita de Santa Anna, segons la versió d'un breviari de la catedral de València del 1533 amb partitura atribuïda al mestre Cárceres i Alonso (segle XVI).