L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 12 de desembre del 2018

El cor de l'Escola d'Adults Bolomor canta al Palau de la Música de València.




El cor de l'Escola d'Adults Bolomor  va participar el passat diumenge en la 23a edició del Festival de la Cançó Popular Nadalenca celebrat al Palau de la Música de València, organitzat per la Federació de Folklore Valencià amb la col·laboració de l’ Ajuntament de València.


El cor valler va interpretar duess peces tradicionals valencianes i una nadala portuguesa. La primera de les nadales valencianes fou “Els Pastorets de Morella”, que conta la història d'uns pastorets i pastoretes del Maestrat que decideixen anar a adorar al xiquet Jesús, però entre el camí i la festa apleguen a Betlem quan Jesús ja té 15 anys.

La segona nadala conta la història de la Pastora Caterina, una pastoreta valenciana que li va portar com a present al xiquet Jesús una cistella de tarongetes mandarines i com a final interpretaren la nadala d'Elvas "Olhei para o céu", una nadala típica portuguesa, que forma part del folklore tradicional del país veí.

Participaren el cor de l'escola d'adults Bolomor, l'Associació Coral Cormadalum, el cor Coda de l'associació cultural coral "El Parque", la coral Veus de Forn d'Alcedo, la coral AAACEMA, la rondalla coral Monte de la Sal de Pinós, la coral Corporació Musical de la Pobla de Vallbona i la Nova Coral d'Alaquàs.



En finalitzar l'actuació, cantaren totes les corals juntes la nadala valenciana “la Nit de Nadal” dirigida pel mestre i director valencià Pablo Gimeno Capella.


Aquesta és una mostra de què la cultura coral està afermant-se cada vegada més a la ciutat de Tavernes, com demostra que les nostres corals participen en molts festivals per tot arreu del nostre territori i són reconegudes per la seua trajectòria.

Els interessats a escoltar el variat repertori nadalenc que el cor  Bolomor  prepara  per a les festes de Nadal, estan  convidats al concert de nadal que tindrà lloc el dissabte 29 de desembre, a les 20 hores,  en l'església de Sant Josep de Tavernes. Aquest concert cantàrem en companyia del cor de cambra "15 de març" que és l'organitzador del concert de nadales dins del conveni de col·laboració que té amb l'Ajuntament de Tavernes.