L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.909
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 7.851

dijous, 13 de desembre de 2018

Les obres d'urbanitzció de La Sardina s'acabaran més de 20 anys després gràcies a una sentència judicial favorable a l'Ajuntament.





L'Ajuntament de Tavernes ha guanyat un segon judici a la constructora URBAS SL, una sentència que facilita iniciar els tràmits per començar les obres d'acabament de la urbanització "La Sardina".

El govern de Compromís ja ha contractat la redacció del projecte  d’acabament i execució de les obres que falten en la urbanització a l’empresa vallera “Estudi d’Enginyeria Salvador Palomares”. Segons hem pogut conéixer, els treballs inicials hauran de partir del projecte existent, que és el redactat inicial i s’estava executant en la dècada dels anys 1990, i ajustar-lo a la realitat fisica actual.

Cal remarcar que la urbanització “Playa de los Naranjos” va estar sense cap actuació urbanística duran vora 25 anys, des de la dècada dels anys 90 fins a l’any 2014, quan el govern de Jordi Joan va atendre les demandes dels veïns i, a més d’urbanitzar la zona de l’escoleta, es van asfaltar diversos carrers i es van millorar enllumenats. Totes aquestes millores, s’hauran de tindre en compte en el nou projecte d’acabament d’urbanització.


L'Ajuntament va executar fa uns anys l'asfaltatge d'alguns carrers per millorar la urbanització


L’empresa redactora haurà també de revisar tot el que hi ha fet per vore l’estat en que es troba (clavegueram, connexions elèctriques, aigua potable, llum, telefonia...)  i si tenen falta de reparacions.  I sobre tot, i és important per als veïns, haurà de calcular la quota urbanística que li correspon pagar a cadascun dels propietaris.

Tots aquests treballs que hem indicat es preveu tinguen una durada sobre els 6 mesos, o siga estiguen acabats a principi d’estiu. Una vegada complit el tràmit de les quotes urbanístiques, es podran licitar i adjudicar les obres definitires, però ningú no dubta que pels terminis administratius que hi ha en tot aquest procés serà amb quasi total probabilitat en el 2020 quan es puguen iniciar les obres d’acabament de La Sardina.



Zona de l'escoleta en "La Sardina" urbanitzada per l'actual govern municipal
Renúncia de la junta, l'Ajuntament accepta ser agent urbanitzador i contenciós d’Urbas SL 

En arribar Compromís al govern de Tavernes, la Comunitat de Propietaris ostentava el paper d’agent urbanitzador, al qual va renunciar i va demanar a l’Ajuntament que se’n fere carrec, cosa que es va acceptar.

El govern de Compromís va indicar als veïns per carta la quantitat a pagar cadascú  per executar el projecte urbanitzador. En la relació de propietaris estava inclosa Urbas SL, una empresa de construcció, que havia edificat diversos blocs de pisos familiars dins de la urbanització.

Cal indicar que el pla urbanístic original de “Playa de los Naranjos” nomes contemplava habitatges unifamiliars, però el govern anterior va aprovar una modificació puntual del Pla Parcial per autoritzar edificis de més de 10 plantes en terrenys on només estava previst unifamiliars.

Una urbanització pensada per a habitatges unifamiliars
 

L’empresa es va oposar al projecte i al pagament de la quota argumentant que el Programa d’Actuació havia caducat i que en el seu dia ja havia urbanitzat la zona de les finques que havien construït . Argument no acceptat per l’Ajuntament, que actuava com hem dit com agent urbanitzador, i afirmava que el projecte d'ara era un diferent i no tenia res a vore amb el projecte al qual es referia URBAS. Per tant, li corresponia pagar com un propietari més, i després descomptar-li el valor de l’obra que havien fet.

La constructora va recórrer per via judicial, i el jutge en primera instància ja li va donar la raó a l’Ajuntament, però l’empresa va recorrer al TSJ, que ha tornat a donar la raó a l’Ajuntament, i ha obert la porta a l’acabament de les obres de la urbanització  més de dos dècades després.