L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de desembre del 2018

El Comissari d’Aigües de la Confederació ha visita el riu Vaca acompanyat per l'alcalde, Jordi Joan, i el regidor Josep Llàcer.


"Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma anirà a la muntanya" és un dita ben coneguda i que expressa ben a les clares els esforços i treballs que des del govern municipal de Compromís es realitzen per fer possible l'execució del projecte del riu Vaca. I eixa frase s'ha fet patent mitjançat la invitació al Comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica en la darrer reunió que van mantindre al seu despatx.

El govern municipal després de la visita va assenyalar que havien vist molt receptiu i molt coneixedor del cas del riu Vaca al comissari d'Aigües, Miquel Polo, i que l'havien convidat a vindre a Tavernes per conéixer el problemes del riu "en directe", en el lloc on es produeixen.

I eixa visita del  Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, es va realitzar ahir i acompanyat de l’alcalde, Jordi Joan, i el regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, durant el recorregut. 

¡Qui ho havia de dir això fa uns anys... era impossible. 

Així és: ¡Qui ho havia de dir que un comissari d'aigües, el segon de la Confederació, visitaria Tavernes amb tècnics del departament per a interessar-se dels problemes!!! Això en època del PP de Rajoy  era un impossible i es va comprovar i ben comprovat: durant 7 anys mai cap responsable de la Confederació es va dignar preocupar-se dels problemes del Riu Vaca ni vindre a Tavernes tot i els problemes que vam patir. Més bé tot el contrari, ho van paralitzar tot.

I no cal que ens esplaiem massa per massa sabut: en novembre del l'any 2011 el projecte del Vaca s'havia d'adjudicar i va arribar Rajoy, del PP, al govern i el va paralitzar. També va paralitzar la construcció del projecte de transformador en El Golfo, previst en el Pla Nacional, i que donaria llum al polígon i a la platja. Fa uns dies anunciàvem que, després d'anys de gestions, el govern de Compromís havia aconseguit la represa del projecte.



Al llarg del matí d'ahir dilluns, el comissari Miquel Polo, que estava acompanyat per un equip de tècnics de la Confederació, ha visitat les zones afectades del riu Vaca en les darreres inundacions, així com els punts que requereixen intervencions urgents.

Miquel Polo ha visitat junt a l'alcalde de Tavernes Jordi Joan, i el regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, els punts crítics en el cabal del riu. Els membres del govern de Compromís han aprofitat la visita per demanar:

1) celeritat i sensibilitat de cara a solucionar tots els problemes que ens ocasiona el riu quan es produeixen grans episodis de pluges així com efectuar les obres escaient en els punts crítics del riu per a evitar aquests problemes en un futur.

2) Demanar, una vegada més, les obres de canalització del riu Vaca.
 
Un dels espais visitats ha estat la zona on s’ubicarà el mur del Vergeret. L’acord entre l’Ajuntament i la Confederació per a complir la sentència del TSJ en el cas Vergeret fou la construcció d’un mur que, a hores d’ara, està en tramitació. El govern municipal de Compromís ha aprofitat també per sol·licitar al comissari que intervinga davant del Ministeri per tal d’agilitar el procés administratiu i poder construir el mur del Vergeret.