L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.990
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.904

dimarts, 4 de desembre del 2018

L’Ajuntament inicia la fase de licitació de les obres del col·lector de la platja de Tavernes


L’Ajuntament de Tavernes avança en el projecte del col·lector i del vial perimetral de la platja i ha iniciat la fase de licitació de les obres del tram del col·lector contra inundacions. Tal com ha explicat l'alcalde Jordi Joan en diversos plenaris, com es pot vore en la fotografia, el govern de Compromís executarà el tram de col·lector que transcorrerà del final de l’avinguda de la Marina fins al depòsit d’aigua pluvial que es situarà aproximadament pel carrer Joan de Joanes.

El segon tram del col·lector començara en aquest punt del dipòsit, i durà l’aigua pluvial fins el canal. Aquestes obres les executarà la Generalitat gràcies a les gestions del govern de Compromís i suposaran un estalvi a Tavernes sobre 1'5 milions d'euros.




La inversió de l’Ajuntament per executar les obres d’aquest primer tram del col·lector serà de 1,3 milions d’euros, i es preveu que les obres, amb caràcter plurianual al llarg de tres anys, comencen els pròxims mesos. L’execució del col·lector va paral·lelament lligada a l’habilitació del vial perimetral de la zona nord de la platja, a la qual quatre empreses han presentat proposta per a optar a l’adjudicació per valor de 423.000 euros. El col·lector transcorrerà per sota la infraestructura que permetrà descongestionar el trànsit del carrer de Blasco Ibáñez.


A més d'aquestes obres, les actuacions previstes preveuen la millora d’accessibilitat del carrer de Blasco Ibáñez i adjacents, entre les quals s’inclouen millores en la il·luminació i el mobiliari urbà.


La suma de les obres del col·lector i del vial perimetral en la zona nord de la platja ascendeixen a una inversió total de 3 milions i mig d’euros a càrrec de l’Ajuntament, una de les inversions més fortes de les últimes dècades en la platja de Tavernes.

La construcció del col·lector i el vial perimetral és una de les actuacions més esperades i necessàries en la platja per a posar fi al problema de les inundacions en la platja vallera, descongestionar el trànsit, fer la unió entre les dues platges locals i millorar l’accessibilitat del carrer de Blasco Ibáñez.