L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 8 de desembre del 2018

L'alcalde i diputat valler, Jordi Joan, proposa que siga la Generalitat qui recapte les travesses i apostes esportives.


El diputat de Compromís i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha presentat  una proposta en les Corts Valencianes perquè, tal com s'indica en l'Estatut, siga la Generalitat qui recapte les travesses i apostes valencianes, i no les Diputacions.

Jordi Joan demana que s’aplique l’Estatut que a l’article 49.28 deixa ben clar que la competència exclusiva en esport i oci és de la Generalitat i per tant, els ingressos derivats han d’anar a la Generalitat. En la situació actual això suposa 2’2 milions d’euros.

El diputat de Compromís, en un comunicat, afirma que “la Generalitat no ha de deixar escapar cap euro del 49’95% de l'import obtingut per la recaptació de l'Impost sobre Activitats de Joc en relació amb les apostes esportives, percentatge que actualment va destinat a les Diputacions Provincials".


Jordi Joan recorda en el comunicat que “la Generalitat tramita cada any la part proporcional de la recaptació de les travesses i apostes esportives de l'Estat que correspon a les províncies del nostre territori” unes quantitats que segons indiquen les darrers dades que es disposen, representen “imports transferits per aquest concepte a les Diputacions de 837.790,84 euros, a la d'Alacant; 282.509,88 per a Castelló i 1.125.545,77 per a València".

El diputat de Compromís i alcalde valler ha assenyalat la paradoxa que els diners obtinguts per les travesses esportives vagen a parar a unes Administracions sense competències esportives, i per tant cal modificar els Reials decrets que regulen la distribució de les recaptacions i premis en les travesses esportives i altres jocs gestionats pels organismes de l’Estat.

Aquesta modificació, com ha indicat el diputat valler, faria que la recaptació de l'Impost sobre Activitats de Joc en relació amb les travesses esportives que ara va destinat a les Diputacions passaria a mans dels governs de les Comunitats Autònomes espanyoles.