L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 15 de desembre del 2018

Agricultors de Tavernes i la Valldigna recolzen les actuacions en favor de la nostra taronja



El regidor d'Agricultura, Javier Escrihuela, considera que Tavernes i la Valldigna van estar ben representada en els molts agricultors de la nostra comarca que es desplaçaren a València per assistir a la concentració convocada per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), la Federació Provincial d'Agricultors de Castellón (FEPAC-ASAJA) i  la Unió de Petits Agricultors (UPA-PV).

La concentració va tindre lloc davant la Conselleria d'Agricultura i va ser una protesta per la dura crisi de preus de l'actual campanya citrícola, segons ens ha manifestat el regidor d'Agricultura, Javier Escrihuela.

En l'acte, tal com es recull en la premsa, s'han volcat taronges a la porta de la Conselleria en senyal de protesta, i després es va mantindre una reunió amb  responsables de la Conselleria de la qual els sindicats agrícoles han eixit satisfets. 

Si hem de ser sincers, i es opinió de la gent de la Cotorra, ens ha estranyat que la concentració no s'haja efectuat davant la Delegació del Govern perquè, al cap i a la fi,  és el govern de Sánchez qui pot pressionar davant Brussel·les per canviar la situació i modificar allò que es més greu per a la taronja valenciana: el pas i l'arribada de taronja de països tercers, I això es veu ben clarament en els punts tractats, que quasi tots són decisions que ha de prendre Madrid. 



Punts tractats 
 
1. La  Conselleria presentarà la petició formal d'una important rebaixa de màduls al Ministeri

2. S'obri una Comissió d'estudi per la reforma del mapa varietal citricola

3. També la Conselleria demanarà formalment al Ministeri que propose l'obertura del mecanisme de gestió de crisi de l'OCM

4. Començar una campanya intensa d'inspecció als operadors a l'objecte de garantir-ne  la transparència de mercat. Aixo ho farà la Conselleria i  a traves del Ministeri

5. També la Conselleria traslladarà al Ministeri la necessitat de renegociar els Acords amb Tercers Països o aplicar la clàusula de salvaguarda així com el reforçament del control fitosanitari a l'àmbit de la Unió Europea.

6. La setmana que ve en la reunió del Patronat de l'oficina Valenciana a  Brussel·les es gestionarà la incorporació d'un tècnic de referencia en temes d'agricultura

7. Es manté la posició consensuada de defensa de l'agricultura mediterrània a la reforma de la PAC. Es considera que la PAC no és útil ni beneficia la nostra taronja.

Com ja hem dit, la majoria de les coses són i depenen del Ministeri i Unio Europea, no de la Conselleria Valenciana.  Potser calga reivindicar les peticions davant dels diputats i eurodiputats del PP, Ciudadanos y PSOE que són els qui, amb els seus vots, feren possible l'acord amb Sudàfrica que tant ens perjudica.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tenim que anar on faça falta per camviar aço perque en els preus que esta la taronja ja no podem seguir treballant-la.
Per cert el dimarts hi ha convocada una manifestació davant l'ajuntament per a l'1 del migdia i crec que seria més apropiada fer-la per la vesprada ja que a eixes hores la majoria encara estem treballant.

Anònim ha dit...

Tens rao, lo mes normal era que la concentracio es fera en la delegacio del Gover Central. Pero la convocava AVA i tots saben eixe sindicat a qui defen. No la sentit mai dir que gracies al Pp i la abstencio del psoe han entrat les taronges. Lamentable.

Anònim ha dit...

Es millor a les set de la vesprada

Anònim ha dit...

Hi ha que manifestarse en els poble. No podem perdre tot el dia anant a Valencia.