L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 31 de desembre del 2018

FESTIVERN 2018: Segona nit de concerts


Segona nit apoteòsica del Festivern 2018. La nit es presentava fresqueta quant a l'oratge però no cal ni dir que dins l'envelat la música, l'alegria, la bona marxa, la qualitat dels grups, entre altres coses,  feia un ambient càlid, de concert grandiós. 

Tenim molta sort a Tavernes d'acollir el millor festival de l'hivern valencià i potser el millor de tot l'estat, i no només pels tres dies de concert, sinó per tot el que gira al seu voltant: activitats esportives i culturals desenvolupades. No ens cansarem de dir-ho, malgrat alguns que ho veuen malament.


Ho hem dit i ho repetim: estem orgullosos del Festivern, orgullosos de l'aposta del govern municipal de Compromís perquè Tavernes està viva i dinàmica aquest dies, i ahir teníem un motiu més per estar més orgullosos encara: "Metall i So", el mític grup valler, renovat però amb l'estil de sempre, celebrava els seus 25 aniversaris al Festivern. Repetia la presència del Festivern del 2012. Tot un bon esdeveniment i acabar l'any dels 25 aniversari "a lo grande" per esborrar un poc la trista nit de fa dos mesos, quan la celebració al pavelló multiusos no va ser possible per una mala passada de l'oratge.


Si, alguns diran que som xovinistes i que no és para tant. Sempre hi ha opinions per a tots els gustos. Però... si nosaltres no defensem els nostres, els de casa, qui ho farà? I "Metall i So", el  grup de rock nascut a Tavernes l’any 1993,  actuava a casa i va demostrar el perquè dels 25 anys.  L'actuació: cançons de la seua discografia, temes de "Prohibit" , "Benvinguts", "Instint", "Crits de llibertat" , "Sense fronteres" i "Tot es ven", amb un so renovat però amb la critica dura contra les injustícies socials i culturals que pateix el Món.



I la resta de la nit... què voleu que us diguem? Memorable!!! La presència novament al Festivern del grup italià d’ska i punk Talco,  amb el és contundent que els caracteritza, amb molta presència de vents i que ens recorda la música de circ i del folk italià, amb lletres amb una forta càrrega de consciència política, parlant sobre temes anticapitalistes, antiimperialistes, antiracistes i antifeixistes.

  
Els madrilenys "Tremenda Jauría", amb una bona bateria de sonoritats tropicals: coctelera de sons de cúmbia punk, reggaeton do it yourself, rap activista, kumbiastep, Feminisme tropical, tot amb un discurs genuïnament combatiu i "Buhos", el grup revelació del 2018, el present i futur del panorama musical català es aquesta banda de Calafell.

"Mafalda"  és un grup valencià de música combativa nascut l’any 2010 i formada per 9 músics, amb estil com una barreja fusió de ska, reggae, funk i hardcore a la qual anomenem ‘Reggaecore’, arribaven ahir amb el nou treball ‘Palabras forman caos’. 



I des de Madrid  el grup "’Ira", nascut en els cercles de lluita i de resistència juvenil i que actualment, dos anys després, ha aconseguit que el seu discurs transpasse fronteres, amb nou àlbum: Rap Save The Queen (2018).



"Desakato", grup asturià de Punk Rockles, amb un sisé treball “Antàrtida” que  parlen sobre el canvi climàtic, sobre el mal que li estem fent al lloc on vivim i una prova irrefutable d’açò és el desglaç que estan patint els pols. 



L'actuació dels valencians "Jazzwoman Periferia Norte", ens va oferir estils eclèctics, el grup de hip hop, dancehall, trap, r&b i ritmes llatins. Una actuació  amb força i amb les coses clares, lletres sinceres i quotidianes i ritmes contundents.
 


"Balkan Paradise Orchestra", de Barcelona, integrada per onze instrumentistes de vent i percussió, la BPO (com ja es coneix també al grup) aporta aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries, amb influències diverses però compartint la passió per la tradició balcànica, aquestes onze dones van transformar l'escenari en un autèntic elixir de melodies tradicionals amb ritmes de tot el món.


I avui, la nit gran del Festivern, la nit de Cap d’Any, el dia fort del festival, amb les actuacions d’Auxili, els Catarres, Smoking Souls i el rap de Narco i SFDK. Les músiques del món de La Selva Sur, els veterans New York Ska Jazz Ensemble, el grup d’Alzira la Fúmiga, The Dance Crashers i els discjòquei Plan B seran els encarregats de donar la benvinguda a l’any nou.



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahir ja varen corregir el preu de les entrades per als del poble. A mi personanlment em van descomptarn el import que vaig pagar de mes en una nova entrada que vaig comprar per a la meua dona.
Pd: bones fotos Llacer

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens alegrem estiga solucionat. Nosaltres vam informar de les vostres explicacions sobre el preu el mateix divendres.
Les fotografies que il·lustren la notícia de "Metall i So" no ens les ha passades el regidor. Igual són seues, però no ens arriben d'ell directament. El vídeo sí, l'hem recuperat del seu perfil de facebook.

Les fotos de la resta de grups són de l'equip de la Cotorra. Alguna no té la qualitat que voldríem, però... bo estava el patí per fer fotos!
De tota manera, amb independència de l'autor, agraïm qualsevol col·laboració perquè es millora la qualitat de la informació.
Bon Any.

Anònim ha dit...

Tot perfecte i a disfrutar del que queda de Festivern. Bon any a tots veïns i visitants!!!!

Anònim ha dit...

Que bonic i que orgullos estic del meu poble i de la meua gent. La gent que ha vingut esta seons dien molt contents de la pau i armonia que ania. Lo unic per a mi no ser jove i poder estar en ells, pero sols en el ambient i el seu comportament general esta dit tot.I els uelos tranquils tenim els nostres nets i netes contolats. Aixo val tots els diners del mon.
Un deu per el FESTIVERN. Bon any a tots i taronjes valencienes no de fora.