L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de desembre del 2018

El PP de nou en contra del Festivern i de Compromís per autoritzar-lo




Una vegada més hem de denunciar el desconeixement total del procediment administratiu i del funcionament de l’Ajuntament que tenen la portaveu i el PP. Almenys és el que sembla. I el que és més greu, que s’use aquest desconeixement per atacar novament el Festivern, encara que com a positiu tenim que ens deixa més clar allò que tots sabem i és evident: amb un govern de la dreta... adéu Festivern, i tots els festivals de la platja darrere. Ni durarien ni el que dura una rosada en ple estiu!

Anem al fet:  El PP acusa al govern de Jordi Joan, i al regidor de festivals, Josep Llácer, ambdós de Compromís, de donar carta blanca al Festivern per poder pujar el volum de la música fins arribar als 130 db. Un concert pot arribar fins els 110 db,  però quan diuen 130 db...  eixe nivell soroll rebentaria els timpans a tots els assistents.


BOP: exempció nivells acústics Festivern i envelat Plaça Major

Potser el primer que haurien de fer, és informar-se del sistema de mesures  i què implica passar de 110 db a 130 db.,   i  més  quan per a expressar els decibels, tothom sap i dit de forma simple que usem logaritmes perquè en números senzills expressem magnituds sonores molt i molt grans. O siga, i  usant números senzills, 4 db representa una potencia sonora 10 vegades més gran que 3 db i per tant 100 vegades més que gran que 2 db. Calculeu per tant quantes vegades cal pujar la potencia sonora per passar dels 110 db que arriba a tindre un concert a 130 db que diu el PP que s'aplica!.

La portaveu del PP i el mateix PP menteix i amaguen, no sabem si per ignorància o per maldat, que la disposició publicada en el BOP és la mateixa que es publica i s’aplica en Festes del Poble i en Falles. Com a demostració del que diguem, incloem l’edicte que es pot trobar en el web municipal de Festes del Poble, el que s'envia a publicar en el BOP. És la mateixa situació, però quan és Festes del Poble o en Falles callen, només van en contra del Festivern.

Exempció nivells acústics en Festes del Poble


També ens demostren que desconeixen la normativa legal i les atribucions que té l’Ajuntament (està dins de l’escrit) i que li permeten prendre aquesta decisió. I ho fa Tavernes, però també totes les poblacions que tenen esdeveniments musicals amb motiu de falles, Festes Majors o festivals. Tavernes no s’ix de la legalitat ni del que és la norma habitual, però això s'ho callen perquè només tenen com a objectiu desprestigiar el Festivern. Si fóra per ells.... fora el Festivern i fora de Tavernes tots els festivals d'estiu. I als fets ens remetem: tots els anys, siga per això o per allò, critiques i critiques.

Almenys una cosa té de positiu per als veïns vallers: queda demostrat una vegada més que l'objectiu del PP és desprestigiar i anar en contra del Festivern o dels festivals de la platja, i usar-los en contra del govern.  I això es veu més clar quan parlen del Festivern, quan en el mateix escrit està ben clar que la norma afectarà també la festa de Cap d’Any de la plaça Major. I es la mateixa norma de Festes del Poble i de falles.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per lo que vec, en la reunio que van dir que si que volien els festivals era mentira...una mes. Ara que la gent no va caure.

Anònim ha dit...

Jo es que flipe. 110dB? 130db? Podeu posal algún enllaç on es puga llegir i coneixer la normativa vigent en la Comunitat Valenciana respecte als sorolls?

Anònim ha dit...

Hola. Que la censura siga el dia a dia en "elpanfletodetavernes.vox" ho entenc, ells son fascistes. Però que algú vos demane informació, sospitant que hi ha alguna error (pot ser falsedat?) en l'article, i calleu... Per favor, podeu posar algún enllaç a la normativa vigent en materia de sorolls de la comunitat?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni censurem, ni hem censurat mai. I la prova la té en que vam publicar el seu primer comentari. Si la nostra intenció era censurar després, per a què publicar-lo? No casa la cosa, no creu?

Sempre que sabem les coses, contestem. Nosaltres coneixem la llei que hi ha en els dos documents. Igual no l'ha vista (nosaltres pensàvem que sí) i és això el que cerca perquè diu ben clar que la resolució es basa en eixes lleis.

DE tota manera, nosaltres ens fiem d'un escrit oficial de l'Ajuntament i de la publicació en el BOP (suposem que eixos escrits legals, com tots, els redacten els advocats tècnics juristes i no el polític), però eixa no era la qüestió que nosaltres argüíem, sinó que l'Ajuntament aplica sempre la mateixa normativa, els dos escrits són idèntics, i només es critica eixa disposició en el cas del Festivern ni en festes ni falles.