L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 7 de juny del 2015

Tavernes ha celebrat avui la festivitat del Corpus



 
Tavernes ha celebrat la festivat del Corpus Christi (el cos de Crist), festa de l'església catòlica de veneració de l’Eucaristia i sobre tot una festa de fe.

El Corpus és una festa religiosa instituïda pel papa Urbà IV l'any 1264, per a veneració pública de l'Eucaristia i exaltació de la doctrina del cos de Crist i ha gaudit sempre d’una ostentació i uns acompanyaments més propi de festes paganes.

A més dels elements litúrgics, les celebracions del Corpus compten amb elements que al llarg del temps introduïren les classes populars a la festivitat religiosa, cas de “la poala”, les enramades o les “roques”, a València. 
 

A Tavernes de fa uns anys, el Grup de Balls Populars ha introduït en la processó alguns dels balls populars valencians, a semblança com es fa en altres ciutats (València, Gandia, Xàtiva....) i on destaca sobre tot “la Moma”.

Elements que trobem són “els Cabuts”, que obrin la processo i simbolitza la veneració al Santíssim de tot el món, “la Magrana” amb balladors que representen els jueus, que en acabar la dansa i s'obre la magrana, reten acatament a l'Eucaristia, “els Arquets” simbolitza la joia de vore participar els llauradors en la festa del Corpus i “la Moma”, dansa popular valenciana de música senzilla, amb la dolçaina tocant la melodia i un tabalet acompayat-la a ritme ternari. La dansa representa la lluita de la Virtut (Moma) contra els Set Pecats Capitals (orgull, avarícia, luxúria, enveja, gola, ira i peresa (Momos) i el triomf final de la virtut. 
 


La processó ha recorregut el trajecte tradicional, des de l’església Sant Pere fins a l’església de Sant Josep i ha comptat amb la presencia de l’alcalde, Jordi Joan, i membres de la corporació en funcions.
 
 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Esperem que la Moma haja fet efecte als polítics que estaven a la processó,almenys al primer pecat capital.

Anònim ha dit...

Després del "repàs" que el poble els ha donat en les eleccions, suposem que tot l'orgull de les passades majories absolutes del PP durant 12 anys i una quasi amb 8 regidors haurà desaparegut.

Anònim ha dit...

L'orgull de recolzar una idea política no desapareix per un mal resultat. Si fós així vosaltres ni existiríeu. Sense acritud.

Anònim ha dit...

Pense que l'orgull de recolzar una idea política com la de ser "hincha" d'un equip de futbol (malgrat els bons o dolents resultats) no té res a vore ni que s'adiga en res en el sentit religiós que tenen els pecats capitals. No confongues el significat polisèmic de les paraules ni les tragues de context.