L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 8 de juny del 2015

L’ESTAT DE LA QÜÉSTIÓ: Ui, com està el patí, o economia i finançament realment.


Mentre el PSOE, Compromís i Podemos no avancen en la negociació del pròxim govern de la Generalitat, Ciudadanos es deixa voler més que mai pels socialistes donat que ja han dit que contemplen la possibilitat d'un pacte que deixe fora Compromís. 


I això vol el partit d'Albert Rivera que a través del secretari d'organització de Ciutadanos, Fran Hervías, ha anunciat que donaran suport a Ximo Puig com a president de la Generalitat a canvi de l’alcaldia de València. 

I a tot això, el PSOE ha afegit un nou element de “folló” després que divendres passat van escenificar un pacte pel qual Joan Ribó seria nou batlle de València: ara els socialistes es tornen arrere i han dit que aturen la negociació del govern a l'Ajuntament de València.

I Ciudadanos aprofita el moment per a entrar en joc i dinamitar del tot la negociació. “No tenim cap més opció que proposar-nos per a l’alcaldia de València”, ha dit Hervías de Ciudadanos. I ha demanat al PSOE i al PP que donen suport a l'alternativa que ells representen per evitar que governen els nacionalistes, sense importar-los que estiguen pel mit i recolzen el pacte, encara que siga amb l’abstencia, el partit que ha institucionalitzat la corrupció. 

El candidat socialista, Ximo Puig, havia dit que confiava en un acord amb Compromís i Podemos abans del divendres i ha declarat que estava disposat a parlar amb tots els partits i que no descartava Ciudadanos en base, afirmava, “que és el partit que més ha crescut tot i que d'altres diuen que són ells qui més han crescut”, en referencia a Compromís de 6 a 19 escons. 

El programa i l’economia, qui mira el País Valencià i qui mira Madrid. 

El programa sembla ser un altre punt de fricció, encara que la premsa habitual no ha entrat massa en detalls, excepte l’especialitzada en finances i economia. El socialista Ximo Puig afirma que l’únic problema es que cal fer un programa realista i ja diu que alguns programes – suposem que es refereix al programa marc que va donar Compromís fa uns dies amb cinc punts bàsics - exigeixen despeses de més 4.000 milions d'euros i això impedeix fer altres polítiques. 



¿No serà que en el fons hi ha temes delicats sobre els quals fins ara no s’ha parlat massa? Anem a esmentar-los: El PSOE es mostra partidari de pasar página i no atendre la reivindicació de no pagar el deute il·legitim com demana Compromís, que vol una auditoria i tot el deute il·legitim no pagar-lo. 

¿No serà també que Compromís reclama que els fons que s’estan rebent de la FLA no siguen pagats pels valencians, sino que vagen a compte dels 13.000 milions d’euros que ens deu l’estat per infranfinançament de la darrer dècada?. Això igual no agrada a Puig que ja em direu com li ho va reclamar al govern de la nació i s’ha d’enfrontar als “jefes” de Madrid”. 

Sense oblidar l’amenaça de Compromís d’actuar contra el govern d’Espanya per via judicial per incompliment de les lleis de finançament autonòmic. Massa per a un partit socialista que de fa anys té mig ull només en el País Valencià i l'altre ull i mig mirant que diu i vol Madrid. ¿S’imagineu a Puig, socialista, recolzant una demanda judicial contra el govern d’Espanya, fins ara sempre governada per socialistes i populars, i autors tots dos els mals dels valencians? Massa per a la carabassa, que diem per Tavernes. 

I per últim hi ha el tema de l’Institut Valencià de Finances, on Compromís vol fer la base d’un futur banc valencià que puga suplir els desapareguts CAM, Bancaixa i el Banc de València i que no s’acosta ni de lluny a la idea que té el PSOE.


O siga, en el fons hi ha coses més serioses i de més calat que si és Puig o és Mònica.