El pacte progressista per al canvi al País Valencià està donant molt a parlar. La derrota del PP i un possible canvi de govern pot estar en risc per la disputa entre Ximo Puig (PSOE) i Mónica Oltra (Compromís) per la presidència del Consell. Oltra compta amb el suport de Podemos per ser presidenta i Puig ha amenaçat pactar amb Ciutadanos, encara que la formació de dreta que presideix d'Albert Rivera ho ha descartat per l'acord del PSOE amb “els nacionalistes de Compromís” a l'Ajuntament de València.
Els partits han fet córrer propostes programàtiques, però les diferències que ara mateix allunyen el pacte no són aquestes. Compromís va reunir ahir el seu consell general per a avaluar el resultat de les eleccions i l'estat de les negociacions obertes per la Generalitat i la resta d'institucions municipals i provincials.
El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha dit en aquest sentit que “no hi a cap entestament de Mónica Oltra de convertir-se en presidenta”, sinó només per “concretar un govern positiu, que passe pàgina a una època negra, d'indecència, manca de democràcia i empobriment”.
Oltra va intervindre després d'una ovació dels assistents a dir que cal treballar pel canvi polític al País Valencià: “Perquè nosaltres no tenim motxilles del passat. No assaltarem el cel, el que volem és millorar la vida de les persones a la Terra. Ningú no aturarà Compromís ni la gent que lluita per la dignitat.”
Al congrés s'ha aprovat per unanimitat atorgar plens poders a la comissió negociadora que participa en les reunions per a decidir el futur govern de la Generalitat.
Compromís va enviar ahir al PSOE i Podemos un document de deu pàgines amb les mesures bàsiques programàtiques que poden servir de base per un acord de govern. Es tracta de les “mesures d’emergència social”, amb el “Pla de xoc contra la pobresa”, les “mesures contra la corrupción”, amb el “Pla de xoc democràtic”, les “mesures per a la qualitat de vida, els serveis públics i drets humans”, les “mesures per una economia al servei de les persones” i la “transició ecològica de l’economia” i una proposta per a tenir “més recursos per a fer polítiques per a les persones”, amb un “finançament just i auditoria ciutadana del deute”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada