L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 23 de juny del 2015

La programació de l’Iboga Summer Festival ja està completa. EBabylon Circus serà el primer cap de cartell a actuar




La banda francesa “Babylon Circus”, al costat de la multinacional “Deladap” i la formació indobritánica “Asian Dub Foundation” obriran la tercera edició del Iboga Summer Festival el pròxim 23 de juliol en la platja de Tavernes, segons ha donat a conèixer l'organització en publicar en el seu web les dates i horaris dels més de 20 grups del cartell. 

En aquesta tercera edició apostem per mantenir l'excel·lència del cartell i per la millora de les instal·lacions perquè les condicions d'acolliment al públic estiguen a l'altura d'una programació única” han afirmat els directors del festival, Ángel Crespo i Álvaro Garro. “Hem procurat un equilibri diari entre els estils i gèneres que oferim de música bailable perquè també en una o dues jornades es puguen gaudir dels diferents tons de l'oferta Iboga”. 

El cámping i les activitats funcionaran a ple rendiment des del dia 22 fins al 26 de juliol. L'organització ha millorat les facilitats i descomptes per a viatjar amb autobús o tren des de València, Madrid o Barcelona i, després de l'oferta d'abonaments dels últims mesos, a partir de demà estaran disponibles les entrades d'un dia, amb la qual cosa es dóna opció als afeccionats que preferisquen veure a determinades formacions o solament puguen desplaçar-se una jornada per a gaudir de música balcànica, gypsy, ska, reggae o swing a vora de la mar. 

Els set grups que actuen el primer dia, per exemple, són tots de diferents procedències: Colòmbia, Bèlgica, Àustria, França, Itàlia, Regne Unit i Espanya. I els ingredients de la seua música van del vell jazz gitano de “Django Reindhart” al dub o el drum’n’bass més actual.
 
 Música que desafia el temps i viatja a través de les dècades. Un passeig per la geografia i la història de la música global. Diversos grups, com “Lyre li Temps” o “Dunkelbunt & The Secret Swing Society” ofereixen el seu únic concert aquest estiu a Tavernes. Uns altres com “Deladap” el visiten per primera vegada. És l'única ocasió de contemplar també en el nostre país a grups primordials i cèlebres com “La Fanfare Ciorcalia” o menys coneguts com “Buffo’s Wake”. 
 

El mapa sonor del festival queda així: 

23 DE JULIOL 

Burning Caravan. Colombià i inspirat en “Django Reinhardt”, aquest grup permet apreciar la puixança de les músiques a Llatinoamèrica. 

Antwerp Gypsy Ska Orchestra. El nom d'aquesta banda belga ja ens diu moltes coses sobre la seua procedència i estil. 

Babylon Circus. La formació lionesa s'expressa tant en francès com en anglès i incorpora diverses influències, en una innovadora mescla de ska, rock alternatiu. 

Deladap. És la primera vegada que ve a Espanya aquest grup austríac, amb músics procedents de la República Txeca, Sèrbia o Montenegro i combinació de swing, música disc i gypsy és qualsevol cosa menys convencional. 

Asian Dub Foundation. Suposa el retorn a escena de la millor mescla coneguda de música electrònica, dub, punk, funk, reggae i sons d'arrel bengalí. Actuan en Iboga dues setmanes després de publicar-se l'àlbum de la tornada, titulat Habite signal habite noise, del qual es coneix com a avanç el tema “Zig zag nation”. 

La Sra Tomasa. Septet català apte per a pistes de ball dispars, que va sorprendre amb el còctel del seu opera primera, Cor, bombo i són, i que explora les fronteres entre la música llatina, l'electrònica, el funk, el reggae i l'hip-hop. 

Talc. Influenciats per les idees i estil de “Banda Bassoti” o “Mà Negra”, la divertida banda veneciana de ska punk tancarà els concerts de la primera jornada per a donar pas ja als DJs Hapu & Soj fins a les primeres llums del dia. 

DIA 24 DE JULIOL. 

Gypsy Hill. Coneguts per la seua energia que despleguen en escena amb el seu còctel de metalls balcànics, guitarres de surf rock mediterrani, ska i swing, música electrònica i melodies àrabs i fesols. Arriben a Iboga després de passar per Glastonbury i Secret Garden Party. 

The Beat. Un dels grans. El veterà Rànquing Roger arriba al capdavant de The Beat per a recuperar les cançons de la banda formada en els suburbis de Birmingham en 1978 i oferir nou material propi que bascula entre el chill, el drum & bass i el ska. 

Dunkelbunt & The Secret Swing Society. El hamburgués Ulf Lindemann (Dunkelbunt) amb la seua banda, que inclou trompeta, piano, clarinet, saxo, beats, , djs, percussions o MC, amb artistes d'Àustria, Bulgària, Alemanya o Macedònia factura un encreuament irresistible de dub balcànic i electroswing. 

Gentleman & The Evolution. Treball, sinceritat, bones vibracions i constants relacions amb Jamaica li han convertit a hores d'ara en un estel del reggae internacional. 

Chokotoeu. Banda gallega que després de vuit anys recorrent la Península ibèrica i mitjana Europa, porten la mescla dels gèneres propis de Iboga i una feblesa manifesta per les arts escèniques i circenses. 

NOHA. Formada a Praga (República Txeca) en 1995 i amb arrels a Nova York i Dusseldorf. Drum’n’bass i músiques del món es donen la mà per a crear hits com “El teu café”, “Balkan Hot Step” que s'assaboreixen en els festivals més importants de tot el món. 

La Trocamba Matanusca. Formació valenciana que experimenta amb el folk d'Europa de l'Est, els ritmes balcànics, el klezmes i la gypsy music. El resultat es pot apreciar en dos àlbums, el segon dels quals, Mandoro i boruca inclou ja temes propis i es presenta aquest mes. 

Bohemian Betyars. Barregen el folk i el punk sobre ritmes trepidants que fan honor al seu nom, triat a consciència. 
 
Babylon Circus

DIA 25 DE JULIOL

Actuarà el grup guanyador del concurs internacional de bandes emergents, on participen 34 formacions. 

La Rue Ketanou. El trio d'arrels de carrer i estil bohemi és capaç de crear la il·lusió que són el triple d'intèrprets en escena. “Allons voir” és el seu sisè àlbum, reflex de més de 15 anys de rodatge amb una mescla de chanson francesa, folk rock i reggae en el seu ADN musical. 

OPMOC. Arribat des de Brussel·les inclouen referències punk en la seua música, barregen el funk, el reggae, el punk, l'hip-hop i la salsa. 

Movits! Són suecs, però en absolut freds. La seua explosiva combinació de swing, jazz, hiphop i electrònica difícilment deixen indiferent a espectador algun.

Lyre Li Temps. Actuen per primera a Espanya en el format minimalista però contundent de trio. Capaços de viatjar en el temps per a capturar charleston o jazz añejo, travar-ho amb l'hip-hop essencial i recolzar-ho amb el electro més modern. 

Buffo's Wake. Armats amb violins i acordions, traven el punk rock del cabaret europeu oriental amb el vals, el tango, la polka o el breakdance. 

Fanfare Ciocarlia. Després d'obrir gira en Carcassonne, la Fanfare arribarà al Iboga i seguirà la seua ruta per Mèxic, Colòmbia, Hong Kong, els Emirats àrab, EUA i mitjana Europa. Amb 20 anys de garantia, world music de primer ordre per a un escenari global. 

Spin Et Kú. Banda madrilenya repeteix en aquesta tercera edició amb ska, punk, swing i balkan. 

DJ Clic. El festival es tanca amb un DJ estel·lar que ha col·laborat en projectes diversos amb la mescla de les tradicions gitanes i la música gnawa del nord d'Àfrica.