L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.337
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.555

dimarts, 30 de juny del 2015

El monestir de Santa Maria de Valldigna ja forma part de la ruta europea de monestirs del CísterEl Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna forma part de la Ruta Europea del Císter després que la Assemblea General celebrada a la abadia de Claraval (França) haja acceptat la sol·licitud d’adhesió a la Carta Europea de les Abadies i Llocs Cistercencs. 


La Comissio Internacional va acceptar la inclusió del monestir de la Valldigna enviada per la Fundació Jaume II el Just, amb la qual cosa es facilita en gran manera donar a conéixer el monument, un dels centres històrics i culturals de l’antic regne valencià i per on passaren com a abats fills de reis i el mateix Papa Alexandre VI. 


Actualment, el monestir es un punt d’atractiu del turisme cultural a la Valldigna, i és d’esperar aquesta faceta es veja impulsada pel fet de pertànyer ara a un circuit cultural que agrupa monuments en 13 nacions europees de l’ordre que va fundar en el segle XI Roberto de Molesmes.