L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 29 de juny del 2015

El nou Consell Valencià


El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha donat a conèixer els noms dels membres del nou Consell, que per primera vegada a la història serà paritari. Hi havia gran atenció sobre qui recauria la conselleria de Cultura i Educació, que fins ahir encara encallava negociacions, i finalment ha sigut per Vicent Marzà, que fins ara actuava com a portaveu de Compromís per Castelló.

Els altres noms que formaran el govern són la ja coneguda vice-presidència de Mònica Oltra, Gabriela Bravo, consellera de Justícia, la diputada Carmen Montón, de Sanitat, Vicent Soler d'Hisenda, María José Salvador, d'Habitatge, Helena Cebrián, d'agricultura, Vicent Soler, d'Hisenda i model econòmic, Manuel Alcaraz, de Transparència, Participació i Cooperació, i Rafael Climent, d'Economia i Comerç.

La proposta del Bloc de què la independent Gràcia Jiménez fos la consellera d'Educació i Cultura no ha tingut el suficient consens entre el seu soci de coalició, Iniciativa, ni al PSOE. Serà finalment Vicent Marzà,
portaveu de Compromís per Castelló. Mestre, especialista en llengua anglesa. Militant del Bloc i STEPV i ha estat dinamitzador cultural per a Escola Valenciana. 

 - President: Ximo Puig (PSOE).



- Vicepresidència, Portaveu, Política Inclusiva i Igualtat: Mònica Oltra (Compromís).



- Conselleria d’Hisenda, Model Econòmic i Administració Pública: Vicent Soler (PSOE).



- Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural: Elena Cebrián (Independent).



- Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació: Rafa Climent (Compromís).



- Transparència, Responsabilitat Social, Participació Ciutadana i Cooperació : Manuel Alcaraz (Compromís).



- Conselleria d'Educació i Cultura: Vicent Marzà (Compromís).



- Sanitat Universal i Coparticipació:  Carmen Montón (PSOE).



- Conselleria de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques: Gabriela Bravo (Independent).



- Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori: Mª José Salvador (PSOE).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Currículums???

Anònim ha dit...

Els pots trobar a Google

Anònim ha dit...

La dreta s'ha carregat a Gràcia Jiménez.

Anònim ha dit...

La dreta només? Al PSOE tampoc li agradava molt: massa defensora de la dignitat i de l'ús del valencià com a llengua normalitzada en tots els àmbits.
I segurament haurien dit no també a V. Marzà, però clar, quedaven retrats perquè és els del Bloc-Compromís, un dels socis. I com vas a pactar amb Compromís, i després vetar un militant de Compromís per un carrec.

Haurem d'estar vigilants en totes les qüestions nacional (del País Valencià) quin tractament mereixen des del PSOE. Perquè Puig va dir que estava fart de les ofrenes a Espanya però les paraules se les endu el vent.