L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 13 de juny del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Ja comencem amb el PP!!!




Encara no s’ha perfilat el futur govern de la Generalitat, encara no s’han posat en pràctica cap de les mesures expressades en l’Acord del Botànic i ja ens ha eixit per davant el PP amenaçant, advertint i fent el paper de gendarme de les essències de l’Espanya una i unitat de destí en l’universal.

No cal repetir massa el que ací venim dient no des de fa uns mesos, sinó anys i anys i des d’aquella campanya cridanera de la UPV (encara no era ni Bloc) amb una parella tapant-se les vergonyes per a dir als valencians com ens estava deixant de nus el govern de Madrid i per a reclamar un pacte-conveni-acord fiscal (el nom no fa, sinó el fet) semblant al que gaudeixen Euzkadi i Nafarroa. I el que hem vingut dient sempre és el mateix: un mal finançament de la nostra autonomia des de Madrid, de manera que donem més diners a Madrid que els que rebem a pesar d’estar amb una renta per càpita per davall de l’espanyola.

I hem repetit fins a cansar-nos de les conseqüències, avalades pels estudis encomanats per la Generalitat governada pel PP: el País Valencià arrossega un dèficit de 13.500 milions d’euros els darrers anys en el finançament de l’Estat (el denominat deute històric) , la nostra autonomia està en la cua en la inversió de l’Estat, la nostra autonomia porta anys i anys cada vegada més en la cua de la renta per càpita dels seus pobladors i, això, ha causat un endeutament brutal. Per no rebre, no rebem de l’Estat ni tan sols el que ens cal per pagar serveis bàsics com l’educació i la sanitat a tots els valencians. I sense entrar en qüestions tècniques com la no aplicació de les lleis firmades pel mateix estat quan a finançament autonòmic.

Avui llegim en la premsa que, dins la gran croada promoguda per Rajoy contra lleis catalanes i potser per tapar el gran fracàs de les eleccions passades, el Consell de Ministres ha donat llum verd a presentar un recurs constitucional contra la llei de mesures fiscals i financeres aprovades pel parlament de Catalunya el passat 11 de març. Eixes lleis nomes pretenen el mateix que volem els valencians: un finançament just, perquè no cal ni dir que ells estan semblant a com estem ací. Al cap i a la fi és avançar cap a una situació de la qual ja gaudeixen Euzkadi i Nafarroa, però que sembla ser cap altra autonomia pot assolir.  ¿Hi ha espanyols de primera, de segona i de tercera quan a competències? Sembla ser que sí.

I com no, Soraya Sáenz de Santamaría, portaveu del govern ha anat més enllà, i ha advertit al possible govern de la Generalitat Valenciana (PSOE-Compromís-Podemos) que la intenció manifestada per Compromís de crear una Agència Tributària Valenciana  seria inconstitucional i Mariano Rajoy no dubtarà a presentar el recurs davant el Tribunal Constitucional.

Una clavada de pot, pensem, la que ha fet Soraya Sáenz de Santamaría  que demostra, com no calia esperar altra cosa d’un dirigent del PP tant en contra de les autonomies,  el total desconeixement de l’ordenament jurídic valencià perquè l'Estatut d'Autonomia vigent, aprovat en 2006, contempla la creació d'un Servei Tributari Valencià, dependent de la Generalitat, amb competències compartides amb l'Agència Tributària.

I afegim: ací només hi ha un únic incompliment constitucional constatat i ben denunciable i que no és altre que el que fa el govern central amb el poble valencià, en el moment que vulnera el principi constitucional d'igualtat, perquè els valencians no som tractats iguals sinó molt pitjor que altres territoris de l'estat.

Posats ací, senyors del futur govern valencià, esperem que la primera cosa a fer siga la reclamació del denominat deute històric eixos 13.5000 milions que ens deuen segons els experts. I , si pinten bastos, que serà la quasi total seguretat,  que tot seguit facen realitat el que ha anunciat Mònica Oltra algunes vegades: la denúncia per via judicial contra el govern d’Espanya per incompliment de les pròpies lleis de l’Estat.  I que “cada palo, aguante su vela”, com diuen ells en l’altiplà castellà. Nosaltres ja ens aguantarem el nostre i damunt procurarem redreçar-lo.  Que falta farà després de 20 anys de politiques del PP.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero que mes dona tota aixo?,Rita cobrava 156.000 € al any,le sin fot que els valencians sigam els mes discriminats de Espanya.Aixi ha actuat el PP a la comunitat valenciana:"Ande yo caliente riase la gente....!!AMUNT COMPROMIS!!!!

Xelo ha dit...

Malgrat el que deia Rita "Que Sánchez havia estès el soberanisme català fins a les portes de Murcia", en Compromís hi han molts valencianistes i pocs independentistes. Però si els partits centralistes no se'n adonen que Valencia ja no té ni noves, ni velles glòries que ofrenar a Espanya, sinó un gran forat. Deute que han creat els partits que ens han governat, i cap era de Compromís, si no volen entendre que eixe deute, ni en generacions es pot pagar, perquè de seguir així en lloc de disminuir augmentará, si deixen podrir la situació com a Catalunya, aleshores pot ser que la proporció s'inverse.