L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 3 de juny del 2015

Mònica Oltra està disposada a parlar d'alternança en la presidència de la Generalitat

La candidata de Compromís a la Generalitat, Mónica Oltra, s'ha mostrat disposada a parlar d'una alternança en la presidència del Consell amb el candidat del PSOE, Ximo Puig. Oltra està convençuda que s'arribarà a un acord permanent on tot el món tinga el seu protagonisme i les institucions funcionen amb estabilitat i solvència, i amb governs forts i solidaris.

Ho ha dit en una entrevista a TV3 on s'ha mostrat esperançada en un pacte d'esquerres al País Valencià.

Podeu veure el vídeo de l'entrevista ací:


Oltra ha indicat que el més difícil era desallotjar un poder absolut i omnipotent que semblava que anava a perpetuar-se al poder per segles i si hem aconseguit això, que era molt complicat, es pot construir un nou govern des de l'esperança i posant la mirada en el futur i, a més, amb un somriure.

La candidata de Compromís ha dit que va sortir de la reunió del passat dilluns molt contenta per haver acordat cinc punts en comú per al programa de govern i per primer parlar del què i després de quin partits conformen el govern i després de la presidència.

Sobre l'entrada de Podemos en el govern valencià, Mónica Oltra ha indicat que entén que no vol entrar en un govern presidit pel PSOE i que interpreta que si ho farien amb ella de presidenta i que li agradaria que estiguessen perquè el nou govern ha de tenir un sòlid suport parlamentari i 55 diputats sumen PSOE, Compromís i Podemos.

En relació amb la presidència i que Ximo Puig afirma que és el segon partit més votat (23 escons), Mónica Oltra ha assenyalat que no es tracta d'aritmètica perquè hi ha 'un empat tècnic i estan separats per dos punts percentuals. Tambe ha recordat que Podemos i Compromís tenen una sintonia programàtica grandíssima, moltes coincidències i no estaríem parlar d'aquests números sinó de 32, la suma de Compromís i Podemos, a 23.


Sobre la possibilitat que Podemos i Compromís vagen junts a les eleccions generals, Mónica Oltra ha dit que és una possibilitat que veu amb bons ulls però que no són projectes i decisions a prendre per una persona.

En relació amb la vinculació dels pactes a la Generalitat Valenciana amb els pactes als consistoris, Oltra ha dit que la constitució dels ajuntaments és prèvia i que primer veurem els ajuntaments del canvi, renovats i amb governs plurals .

Sobre el límit per arribar a un acord per al govern de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra ha indicat que s'hauria d'aconseguir dintre dels terminis legals.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ni parlar d'alternança!
Monica Presidenta!

Anònim ha dit...

Bona vesprada;

Cada dia estic mes preocupat per tot el que llic en els diferents mitjos.
Sols espere que no ens passe i dic ens passe com a " EN JOANET DE SA GERRA "·

Tingam seny que fa molt de temps que estem esperant el canvi.

Salut